Osijek
AKTIVNO LJETO TAMBURAŠKE ŠKOLE BATOREK

Tamburaška škola Batorek gostovala u Bugarskoj, Portugalu i Makedoniji
Objavljeno 1. rujna, 2014.

Iza Tamburaške škole Batorek vrlo je aktivno ljeto. Podsjetimo, bili su domaćini pjevačkom zboru Mukachevo, iz Ukrajine, od 1. do 5. srpnja, a tjedan nakon toga organizirali su Europski omladinski tamburaški kamp u Osijeku, na kojem je 50 djece iz sedam europskih zemalja gostovalo u našem gradu.

Nakon toga, veliki i mali orkestar škole gostuju u Nesebaru, u Bugarskoj. Slijede gostovanja u Portugalu (Azorski otoci) kao prateći ansambl HKUD-a Željezničar te u Kumanovu, Makedonija, u kombinaciji s Tamburaškim orkestrom Osječko-baranjske županije - kaže Franjo Batorek, voditelj i osnivač Tamburaške škole Batorek.

Od 1. do 15. rujna u školi Batorek traju upisi u novu školsku sezonu 2014./2015. Svakodnevno, od 10 do 13 sati te od 19 do 21 sat, zainteresirani se kandidati za tečaj tambure i brzi tečaj gitare mogu prijaviti za audiciju ritma i sluha. Uvjet je da učenik ima više od deset godina.

Škola posjeduje zavidni instrumentarij od 50 tambura i deset gitara pa vlastiti instrument nije uvjet. Novi će učenici imati nastavu dva puta tjedno po 60 minuta, raspored je usklađen s rasporedom u redovitoj školi, a mjesečna kotizacija iznosi 180 kuna. Nastava za početnike kreće 15. rujna, a za već upisane učenike 8. rujna prema prošlogodišnjem rasporedu. Sve se ostale informacije mogu naći na stranici škole www.batorek.hr, na telefone 209-276 i 271-998, ili na mob. 098/9598627. V. Latinović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike