Osijek
ŠPORTSKI OBJEKTI

Završena kupališna sezona na Kopiki
Objavljeno 27. kolovoza, 2014.

Vezani članci

NE VRAĆA SE PRAVO LJETO

Do daljnjeg izmjena sunca i kiše, uz prosječnih 25 °C

Završena je sezona kupanja na Kopiki, odlučeno je jučer u Športskim objektima iako se špekuliralo da će Kopika ostati otvorena do kraja kolovoza. Naime, jučerašnje sivo nebo i kiša u Osijek su donijeli prije jesensku nego ljetnu atmosferu, a najava toplog vikenda nije dovoljna da se zbog dva neizvjesna toplija dana i nekoliko potencijalnih kupača kupalište drži otvorenim. Vremenske su prilike tako uvjetovale nešto ranije zatvaranje bazenskog kompleksa, a upravo loše vrijeme obilježilo je cijelu sezonu kupanja na bazenima na lijevoj obali Drave.

Nema sumnje, bit će ovo jedna od lošijih sezona na Kopiki kada govorimo o broju posjetitelja i prodanih ulaznica te ukupnom omjeru uloženih sredstava i prihoda. Dok je u Kopiku, za izmjenu dotrajalih cijevi, uređivanje mini golfa, kuglane, boćališta te postavljanje skliskog nogometa i plutajuće stijene za penjanje, uloženo nešto više novca, povrat investicije izostao je zbog manjeg broja kupača. Relativno hladno i kišno ljeto učinilo je svoje, izostao je niz pravih toplih dana, a slike tisuća kupača koji, pogotovo vikendom, napune kupalište ove su godine izostale.

Ipak, svi se bazeni neće odmah isprazniti - u funkciji će ostati olimpijski bazen, kojim će se služiti sportski klubovi za svoje treninge. Naime, na Gradskim bazenima planiran je remont između 8. i 15. rujna, a kako “vodeni” sportaši u to vrijeme ne bi ostali na suhom, na raspolaganju će im biti Kopika. I. Sekol

Možda ste propustili...

ISTRANI DOŠLI PO NAŠA ISKUSTVA

Razmjena iskustva dviju europskih regija sporta

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

Najčitanije iz rubrike