TvObzor
CECILIJA SNIMILA SPOT ZA PJESMU “DIKA MORNAR”

Kako snaša čuva svog diku koji bi silom u mornare
Objavljeno 15. kolovoza, 2014.
Ako ova pjesma i videospot uljepšaju bar na trenutak ovu našu tmurnu svakodnevicu i pritom izmame osmijeh na lice ljudi, požele je ponovo poslušati i pogledati, tada će mi srce i duša biti puni. Uvijek, naime, tvrdim da uz glazbu treba živjeti, jer ona -

Cecilija (Rudić), poznata pjevačica i sve popularnija televizijska voditeljica, mnogima omiljeno lice show-emisije “Slavonsko veselje” na Osječkoj televiziji (reemitira se i na SBTV-u), koja i dalje bilježi odličnu gledanost, nedavno je snimila drugi spot za novi album.

- Time ujedno Cecilija i najavljuje izlazak albuma s dvanaest novih pjesama, koji bi trebao izići uskoro, uoči ovogodišnjeg požeškog “Aurea Festa” - kaže Miroslav Škoro, vlasnik diskografske kuća “Campus”, Studio “Katakomba”, u kojem je ujedno sve i nastajalo.

Više o svemu u nastavku govore nam Cecilija i Škoro...

- Nakon hit-pjesme “Bećaruša”, odlučili smo se za snimanje spota za skladbu “Dika mornar”, s kojom ću - ako upola bude bila prihvaćena kao pjesma i spot za “Bećarušu” - zaista biti presretna. Ako ova pjesma i videospot uljepšaju bar na trenutak ovu našu tmurnu svakodnevicu i pritom izmame osmijeh na lice ljudi, požele je ponovo poslušati i pogledati, tada će mi srce i duša biti puni. Uvijek, naime, tvrdim da uz glazbu treba živjeti, jer ona - liječi. Rekli bi naši stari: “Tko pjeva, o zlu ne misli” - priča nam Cecilija.

Atmosfera na setu, što se zasigurno vidi i na ovih nekoliko fotografija, bila je - nastavlja Cecilija - zaista vrlo radna: malo smo kuhali, peglali, hranili živad, trčali po polju, ganjali Dalmatinke s broda u snu dike (na pravom bijelom brodu u žitnim poljima), i sve to da bismo dočarali priču pjesme.

Ne dalmatinska već slavonska

A za sve one koji, možda, još nisu otkrili poruku pjesme, ona je sve samo ne dalmatinska! Ipak je u pjesmi snaša, Slavonka koja ima malih problema sa svojim dikom Slavoncem koji bi silom otišao na more i postao mornar. Snaša mu to ne dopušta, jer ona ima sve što poželi u Slavoniji, i silno se trudi svom mužu to pojasniti, što je on, međutim, malo ipak smetnuo s uma. Zato se snaša kroz pjesmu i u spotu svim silama trudi zadržati svog diku mornara u Slavoniji. Hoće li snaša u tome uspjeti, ma - vidjet ćete u spotu...

Budući da je popularni Miroslav Škoro dio tima koji radi na stvaranju Cecilijinog novog albuma, a ujedno je i autor pjesme “Dika mornar”, logično je bilo da on, a znamo i za njegovo glumačko umijeće, ekranizira ulogu dike mornara u spotu.

- Pjesma je nastala prije dvije godine kad je moja velika prijateljica Zora Šutalo predložila Miroslavu Škori da napiše pjesmu u kojoj će povezati Slavoniju i Dalmaciju, i to na način da pjesma ima dalmatinski melos odsviran na našoj dragoj tamburici, a uz to da složi i zanimljivu radnju. Moram priznati da smo tada svi pomalo bili i u čudu, no Miro je prijedlog s oduševljenjem prihvatio te rekao kako je to nešto potpuno novo i drugačije.

Nakon te uspješne ideje i početka jedne sjajne suradnje, nastavili smo stvarati nove pjesme, i to njih dvanaest. Neke su slušateljima već dobro poznate, a one koje nisu to će postati već uskoro kad će moj novi album ugledati svjetlo dana.

Nosač zvuka uoči “Požege 2014.”

A tim koji već dvije godine radi na mom albumu su, prije svega, divni ljudi, vrhunski glazbenici i umjetnici: Zora Šutalo, Miroslav Škoro, Ivica Murat... Tu su još neke nove suradnje, od kojih izdvajam tamburaški sastav “Garavi”, s kojima sve češće nastupam, ali i svima znanog DJ Tronica - po našoj remiksiranoj verziji pjesme “Nepovratno zaljubljena” - Balkan mix, koju, ako još niste, možete poslušati na mojoj službenoj FB stranici “Cecilija Official” - naglasila je simpatična Cecilija.

- Posljednjih godinu-dvije u mom studiju radimo na Cecilijinom novom albumu, koji bi trebao izaći do početka ovogodišnjeg požeškog Festivala. Nisam od onih koji vole govoriti što pjesma znači. Ljudi trebaju čuti, pa će svatko onda zaključiti svoje. Ipak... to je jedna vesela pjesma. Govori o bračnom paru koji ima malih problema, jer, eto, muž je malo - poludio... Uvijek kad netko malo poludi, bude zapravo veselo. S obzirom na to da je trebalo odigrati tog blesavog muža, a ja imam 25-godišnje iskustvo, mislim da to nitko ne može bolje od mene. Možda bi, recimo, mogao Mlikota , ali on nema takvog iskustva, ja sam ipak bolji glumac za to – našalio se veseljak Miroslav Škoro.

Spot za pjesmu “Dika mornar” sniman je u pleterničkom kraju, na etnoimanju Bello, na žitnim poljima Alaginaca u Požeštini. Na snimanju spota sudjelovalo je više od četrdeset sudionika - rekviziteri - Spin Vallis, suport Color-grupa, šminkerica, kostimografi, scenografi, operateri rasvjete i zvuka, snimatelji na čelu s režiserom Domagojem Topićem (Foto art).

Piše: Dražen BAĐUNFoto: Domagoj TOPIĆ

CECILIJA: Pjesma je nastala prije dvije godine kad je moja velika prijateljica Zora Šutalo predložila Miroslavu Škori da napiše pjesmu u kojoj će povezati Slavoniju i Dalmaciju, i to na način da pjesma ima dalmatinski melos odsviran na našoj dragoj tamburici

ŠKORO: Uvijek kad netko malo poludi, bude zapravo veselo. S obzirom na to da je trebalo odigrati tog blesavog muža, a ja imam 25-godišnje iskustvo, mislim da to nitko ne može bolje od mene. Možda bi, recimo, mogao Mlikota, ali on nema takvog iskustva

Možda ste propustili...

BABY LASAGNA, LET 3, TEREZA KESOVIJA I CHRISTINA AGUILERA U TLZP-U

Marija: “Mogla bih reći da sam ja Mama Lasagna”

“SAVRŠENI DANI” - IZVRSNA DRAMA VELIKOG WIMA WENDERSA

Dirljiv i poetičan prikaz ljepote svakodnevnog svijeta

Najčitanije iz rubrike