TvObzor
NAJBOLJE PLAĆENI GLUMCI LATINOAMERIČKIH I TURSKIH SERIJA (1)

Lucero & Fernando Colunga - Kralj i kraljica telenovela
Objavljeno 8. kolovoza, 2014.
ali i iza kamera televizijske elite... Zavirimo u novčanike mnogima omiljenih junaka serija koje pratimo na malim ekranima...

Novac, moć i ljubav glavni su pokretači radnje svake telenovele – nekad i sada. Prateći jednak ritam, uvodimo vas u vrtoglavi svijet sjaja onog ispred, ali i iza kamera televizijske elite. U suradnji s online magazinom Sapunice, u ovom broju TV Obzora donosimo tko su naj(pre)plaćeniji glumci u Meksiku, a u sljedećem broju osvrnut ćemo se na one u Turskoj. Zavirite u novčanike svojih omiljenih televizijskih junaka koje svakodnevno pratite na malim ekranima.

TELEVISA: Milijun i pol dolara za “Evu”

Najplaćenija među meksičkim glumicama svakako je Lucero. Za glavnu ulogu u posljednjoj telenoveli “Moje ime je Eva” dobila je nevjerojatnih milijun i pol dolara. Ako se uzme u obzir da je snimanje serije trajalo osam mjeseci, mjesečna zarada popularne glumice iznosila je oko 200 tisuća “zelembaća”. Odmah iza Lucero je Adela Noriega. Premda od “Vrele krvi”, za koju je dobivala plaću od 80 tisuća dolara, nije snimila ni jednu seriju, glumici i dalje na kućnu adresu redovno stiže ček na 25 tisuća dolara. Junakinja serije “Prave ljubavi” Erika Buenfil, poznatija kao Marisol, zarađuje 55 tisuća dolara (30 tisuća kad je na odmoru). Junakinji hit-telenovele “Divlja u srcu” Ani Brendi Contreras narasla je cijena, pa je za ulogu Maricruz uzimala mjesečno 40 tisuća dolara. Kad ne radi, ta ljepotica dobiva šesnaest tisuća dolara. Zvijezda “Terese” i “Ponora ljubavi” Angelique Boyer obnovila je ugovor prije nego što je zaigrala u seriji “Ukradena ljubav”, pa sada dobiva 47 tisuća, a kad je na odmoru dvadeset tisuća dolara. Nekadašnja zvijezda serija “Rebelde” i “Oprezno s anđelom” Maite Perroni ima potpisan ugovor s “Televisom” za honorar od 48 tisuća, odnosno dvadeset tisuća dolara kad je na odmoru. Susana Gonzalez (“Zabranjena žena”) mjesečno dobiva 39 tisuća tijekom snimanja serije, a u stanci petnaest tisuća dolara. Elizabeth Alvarez (“Divlja u srcu”) stavila je potpis na ugovor vrijedan 42 tisuća dolara kad radi i 21 tisuću dok je na plaćenom dopustu.

Kad je riječ o zaradi, Fernando Colunga (“Gospodarica tvoga srca”) neprijeporni je kralj među kolegama. Ekskluzivni ugovor s “Televisom”, koja mu mjesečno isplaćuje trideset tisuća dolara čak i kad ne snima, donosi mu honorar od 85 tisuća dolara. Eduardo Yanez dobivao je 70 tisuća dolara za ulogu u seriji “Prave ljubavi”, a sad, dok čeka sljedeću ulogu - trideset tisuća. Kubanac Cesar Evora (“Oluja u srcu”) unovčio je sebe za dvadeset tisuća, uz honorar od 75 tisuća dolara. Gabriel Soto (“Magična privlačnost”) zgrće na odmoru 27 tisuća, a kad snima - šezdeset tisuća “zelembaća”. Jorge Salinas (“Zabranjena žena”) dobiva 25 tisuća dolara na temelju ekskluzivnog ugovora i plaću od 60 tisuća dolara. Kad je pred kamerama, David Zepeda (“Moć sudbine”) zarađuje 50 tisuća, a na odmoru dvadeset tisuća dolara. Plaća Jaimea Camila (“Moje ime je Eva”) stoji 65 tisuća dolara. Dok čeka na ulogu, isplaćuje mu se trideset tisuća. Nakon velikog uspeha “Divlje u srcu”, Daniel Arenas obnovio je ugovor s “Televisom”, pa sada za seriju “Mačka” prima plaću od 40 tisuća dolara (sedamnaest tisuća kad je na plaćenom dopustu). Eduardo Santamarina (“Rubi”) zadovoljio se s 49 tisuća dolara i devetnaest tisuća naknade za ekskluzivan ugovor. Ericku Eliasu (“Boja strasti”) u posljednje je vrijeme porasla popularnost, pa samim tim i plaća (45 tisuća dolara). Kad je na plaćenom odmoru isplaćuje mu se devetnaest tisuća.

TV AZTECA: Plaćaju im snimanje, ali i odmor

Slavna Edith Gonzalez (“Dona Barbara”) najplaćenija je glumica u “TV Azteci”. Pri transferu iz “Televise” u konkurentsku kuću novi šefovi su joj osigurali plaću od 60 tisuća dolara (trideset tisuća kad ne snima). Venezuelska glumica hrvatskog podrijetla Gabriela Spanic (“Emperatriz”) dobiva 55 tisuća dolara kad je pred kamerama i 27 tisuća na odmoru. Popularna Gabi dobiva izvjesnu svotu za šouprogram “Volim te, Meksiko”, ali iznos nije poznat javnosti. Treća najplaćenija glumica u toj produkcijskoj kući je Ivonne Montero (“Valeria”), koja prima 40 tisuća dolara kad radi i osamnaest tisuća kad je na godišnjem odmoru. Pri prelasku u “Aztecu” Eduardo Capetillo (“Gospodarica tvoga srca”) ugovorio je honorar od 50 tisuća dolara (sedamnaest tisuća prima kad ne snima). Mauriciju Islasu (“Vatreno nebo”) isplaćuje se mjesečno dvadeset tisuća dolara, a honorar mu iznosi 55 tisuća.

TELEMUNDO: Marlene Favela je najbogatija

Najbolje plaćena glumica u “Telemundu” bez sumnje je Marlene Favela (“Nasljednici”). Ona od poslodavaca dobiva 52 tisuće dolara kad je na setu i 25 tisuća kad se izležava kod kuće. Gaby Espino (“Anđeo i vrag”) osigurala se plaćom od 50 tisuća i 25 tisuća dolara na račun ugovora. Sandra Echeverria (“Marina”) morala se zadovoljiti honorarom od 42 tisuće dolara i devetnaest tisuća naknade za plaćeni dopust. Adriana Fonseca (“Neustrašivo srce”) svaki mjesec prima 20 tisuća zahvaljujući ekskluzivnom ugovoru, a kad snima 43 tisuće dolara. Zloća Catherine Siachoque (“Elisa”) broji svaki mjesec 23 tisuće novčanica od jednog dolara, a kad radi, prima 48 tisuća. Tijekom radnih mjeseci Maritza Rodriguez (“Drugo lice”) dobiva 45 tisuća, a na odmoru - dvadeset tisuća dolara. Plaća Aylin Mujice (“Aurora”) iznosi 41 tisuću dolara (također dvadeset tisuća na odmoru). Sonya Smith (“Elisa”) prima 43 tisuće, odnosno osamnaest tisuća dolara kad je izvan “Telemundovog” studija. Blanca Soto (“Eva Luna”) potpisala je u tajnosti u veljači ugovor s “Telemundom” na osamnaest tisuća dolara i plaću od 40 tisuća. Atraktivnom Meksikancu Aaronu Diazu (“Teresa”) svaki mjesec na bankovni račun sjeda 25 tisuća dolara, a kad radi 50 tisuća. Juan Soler (“Kad zavolim, vrijeme stane”) prešišao ga je prošle godine, kad je rekao zbogom “Televisi” zbog plaće od 60 tisuća dolara i trideset tisuća dolara tijekom plaćenog odmora. Eugenio Siller (“Moj grijeh”) unovčio je sebe za 23 tisuće dolara i plaću od 49 tisuća. Za ljenčarenje Jose Luis Resendez (“Nasljednici”) dobiva 27 tisuća, a kad zavrne rukave čak 50 tisuća “zelembaća”. Gabriel Porras (“Kraljica juga”) stavio je potpis na ugovor koji podrazumijeva plaću od 53 tisuća i 28 tisuća dolara za plaćeni odmor. Uspjeh serije “Gospodar nebesa” donio je Rafaelu Amayi honorar od 52 tisuće dolara, a kad ne radi prima ček na 28 tisuća.

(nastavak u sljedećem broju)

Piše: Adrian ANDREJEKFoto: DOKUMENTACIJA TVO
PAPRENO SKUP KUBANAC

Zahvaljujući atraktivnom izgledu, William Levy (“Oprezno s anđelom”, “Magična privlačnost”) preko noći je postao zvijezda koja ne mlati lovu samo snimajući telenovela nego i od gostovanja u raznim emisijama i glazbenim spotovima. Da bi tog mišićavog ljepotana “iznajmili” na jedan dan, producenti moraju izdvojiti 50 tisuća dolara, koliko je svojedobno Levy tražio za ulogu suca za izbor Miss Venezuele. Za angažman u spotu s Jennifer Lopez “I'm Into You” William je dobio ček na 90 tisuća dolara, a po nastupu u predstavi “Miris gardenije” inkasirao je čak dvadeset tisuća “zelembaća”. Prije dvije godine glumica Alicia Machado javno je protestirala jer je čula da će njezin partner Levy za voditeljsku tezgu dodjele nagrada “Premios Juventud” dobiti čak trostruko veći honorar od nje - nevjerojatnih 300 tisuća dolara. Kubanski zavodnik iskoristio je pametno svojih pet minuta slave u Meksiku snimivši seriju reklama za razne proizvode, za što je nagrađen sa po nekoliko stotina tisuća dolara.

LATINODIVA UŽIVA U POGODNOSTIMA

Meksički tisak prenosi da je bajoslovni ugovor megapopularne Lucero sklopljen zahvaljujući poznanstvu njezina brata Antonija i majke Lucero Leon s čelnicima “Televise”. Uz veliku zaradu, latinodiva uživa i u brojnim pogodnostima koje joj osigurava matična kuća. Jedna od njih je blindirani kombi. Osim toga, ugovor predviđa određene beneficije za članove njezine obitelji, koji je uvijek prate na snimanja. “Televisa” je dužna platiti im avionske karte za prvu klasu i smještaj u hotelu s pet zvjezdica. Lucero je, najvjerojatnije, jedina vodeća glumica poznatog meksičkog produkcijskog giganta koja, prema svojoj želji, nema s njim potpisan ekskluzivni ugovor.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike