Regija
MARINKO MIKULIĆ ULOŽIO ŽALBU

Sve više stečajeva u Đakovštini:
Nakon Pan-Trgovine u
stečaj odlazi i MD Profil
Objavljeno 1. kolovoza, 2014.
MD Profil krizu je pokušao prevladati predstečajnom nagodbom

ĐAKOVO – Srpanj je u Đakovu protekao u znaku stečajeva i aktivnosti vezanih uz taj postupak. U prvoj polovini ponovno je otvoren nad Pan-Trgovinom Marinka Mikulića, i to u ponovljenom postupku, jer je njegovu žalbu na prethodni postupak prihvatio Visoki trgovački sud u Zagrebu. Iako je prethodno rješenje ukinuto, u ponovljenom postupku ponovno je utvrđeno da su stečeni svi uvjeti da to trgovačko poduzeće ode u stečaj. No, kako doznajemo, od stečajnog upravitelja Duška Zeca, Mikulić se i dalje ne miri s takvim epilogom za posrnulu tvrtku.

– Imam informaciju da je on ponovno podnio žalbu Visokom trgovačkom sudu - kratko nam je jučer izjavio Zec. Ispitno i izvještajno ročište za Pan-Trgovinu sazvano je za 24. rujna.

Duško Zec imenovan je stečajnim upraviteljem tijekom srpnja i u stečaju nad još jednom đakovačkom tvrtkom – MD Profilom, donedavno vodećoj tvrtki za građevinarstvo, trgovinu građevinskog materijala i dr., što se u svojoj ekspanziji širila i izvan granica Hrvatske. MD Profil krizu je pokušao prevladati predstečajnom nagodbom u kojoj je Zec bio predstečajni povjerenik no, kako kaže, ona nije uspjela pa je posrnula tvrtka ipak završila u stečaju.

– Nagodba nije uspjela jer se vjerovnici – banke, nisu uspjele usuglasiti, pojašnjava Zec. Dodaje, u vrijeme nagodbe MD Profil imao je oko 290 milijuna kuna obveza, a tu je i insolventnost, dugotrajna blokada. Ispitno i izvještajno ročište i za ovu đakovačku posrnulu tvrtku koja u trenutku otvaranja stečaja nije imala zaposlenih, također je zakazano za rujan.

Prošle godine otvoreni stečaj u Drvnoj industriji Geli, kada je otvoren i u 'gelijevskoj' Pilani Đakovo, u znaku je novih krugova prodaje nekretnina tog drvoprerađivača. Kako, naime, stoji na web oglasnoj ploči Trgovačkog suda u Osijeku, ekonomsko dvorište Gelija u Jelačićevoj ide u sedmi, a nekretnine u Industrijskoj zoni u peti krug prodaje. Zemljište u Jelačićevoj u ovome krugu ide po početnoj cijeni od 1,37 milijuna kuna. Tehnološka cjelina Torpedo u Industrijskoj zoni prodaje se u novom krugu po početnoj cijeni od 11,800.000, cjelina Pilana za 7,8 milijuna kuna, a kuća za odmor u Breznici Đakovačkoj za 44.500 kuna. Dražba je, kako doznajemo, određena za 30. rujna na Trgovačkom sudu u Osijeku.

Suzana ŽUPAN

EKONOMSKO DVORIŠTE

GELIJA U JELAČIĆEVOJIDE U SEDMI, A NEKRETNINE U INDUSTRIJSKOJ ZONI U PETI KRUG PRODAJE

PRAVO NA ŽALBU DOK SUD NE ODBIJE

Na upit dokle otvaranjem stečaja nezadovoljni vlasnik propale tvrtke ima pravo na žalbu pri Visokom trgovačkom sudu, struka odgovara da se pravo na žalbu ima sve dok ju VTS ne odbije kao neosnovanu. Usvoji li se ona, ide ponovno odlučivanje o postupku. Nema zakonskog roka po kojem pravo na žalbu ističe. Isto tako, za tim instrumentom u stečajnim postupcima dosad se rijetko posezalo.

Možda ste propustili...

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

U AKCIJI 1200 SUDIONIKA

Čistili Belišće

Najčitanije iz rubrike