Crna kronika
PRONAĐEN ARSENAL U KUĆI U BELIŠĆU

Bježao policajcima pa ih
vrijeđao kad su ga uhvatili
Objavljeno 29. srpnja, 2014.

BELIŠĆE - PU osječko-baranjska kazneno je prijavila 19-godišnjaka i 58-godišnjaka iz Belišća zbog prisile prema službenoj osobi i ilegalnog posjedovanja oružja. Zbog oružja te nelegalnog držanja droge prijavljen je i 29-godišnjak. Kako doznajemo od Darija Premeca, glasnogovornika PU, 19-godišnjak je u četvrtak odbio primiti poziv policajaca da dođe na obavijesni razgovor, a potom im je pokušao i pobjeći. Policajci su ga ubrzo uspjeli uhvatiti, ali ih je mladić počeo vrijeđati. Umiješao se i 58-godišnjak koji je rukama uhvatio policajca radi sprečavanja privođenja 19-godišnjaka.

Prema nalogu suda, sljedećeg dana pretraženi su dom i druge prostorije te vozilo koje koriste 19-godišnjak, 29-godišnjak i 58-godišnjak iz Belišća.

- Tom prilikom u obiteljskoj kući pronađeno je nekoliko stotina komada raznog streljiva, puška M-48, automatska puška, više ručnih bombi M-75, nekoliko stotina grama TNT-a i nekoliko metara univerzalnog štapina. Pronađena je i konoplja od nekoliko desetaka centimetara zasađena u PVC posudi - rekao je glasnogovornik PU.

Daljnjom istragom otkriveno je da je 19-godišnjak, zajedno s vršnjakom iz Belišća, u noći između 9. i 10. srpnja iz lokala u Ulici kralja Tomislava u Belišću ukrao alkoholna pića vrijedna nekoliko stotina kuna.S.Lacić

U kući u Belišću pronađena je veća količina oružja

Najčitanije iz rubrike