Osijek
RADIONICA U ORGANIZACIJI GISKO-A I POLICIJE

Djeca se igrala detektiva u knjižnici
Objavljeno 25. srpnja, 2014.

“Zajedno možemo više” naziv je radionice održane u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici u sklopu koje su mladi Osječani imali priliku čuti sve o radu policije i vlastitoj zaštiti od potencijalnih prijetnji. Radi se o nacionalnom preventivnom projektu približavanja djeci, upoznavanja s radom policije i prevencije ovisnosti.

- Naglasak je na prometu, ali i drugim rodovima policije, kriminalističkom radu, otkrivanju otisaka prstiju i slično. Bitna je stavka i sigurnost na internetu, ali i druga preventivna ponašanja, savjeti, upute... Radionica je prilagođena korisnicima dječjeg odjela knjižnice, a to su djeca od predškolske dobi do 15-ak godina - rekao je Robert Škorvaga, policijski službenik u Odjelu prevencije PU Osječko-baranjske županije.

Inače, u Gradskoj knjižnici vrlo je živo iako je ljeto. Niz radionica nastavlja se danas i sutra s temom “Na selu”, a idućeg tjedna ide se “Na jezero”.

- Igramo se, pjevamo, plešemo... Svi su dobrodošli, a u ponedjeljak nam u posjet dolazi jedan kućni ljubimac te se igramo na otvorenome. Igramo se zdravo, loptom, neke stare igre, odnosno nismo pred računalom, nego na svježem zraku - rekla je Sanja Movrin, djelatnica Odjela za djecu i malde GISKO-a. I. Sekol

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike