Osijek
VATROGASCI ODNIJELI ZMIJU IZ FRANJEVAČKOG SAMOSTANA

Neuobičajeno velika bjelouška uplašila turiste iz Amerike
Objavljeno 21. srpnja, 2014.

Gotovo metar dugačka siva zmija prouzročila je pravu paniku u franjevačkom samostanu protekloga vikenda. Kako doznajemo u samostanu, toliki primjerak bjelouške nije viđen, a panika je bila to veća što samostan svakodnevno pohode turisti. Ovaj su put ondje bili Amerikanci pa su iz samostana žurno pozvani vatrogasci kako bi otklonili zmiju.

Osim toga, sam izgled zmije s dva bijela uha nije ostavljao sumnju u to da je riječ o bjelouški, no takva vrsta zmije, kažu znalci, ipak je uobičajeno poprilično manja. Ne samo da je bila neuobičajeno duga nego je, prema riječima vatrogasaca, i neočekivano debela.

- Ovo je bila neka dobro uhranjena bjelouška. Istina je da je potpuno neopasna, no bilo je nezgodno da Amerikanci vide zmiju u samostanu pa su nas odmah pozvali da je uklonimo. Bilo je malo teže jer je bila ispod kamena, a rekli su nam da je svako malo izvirivala dok mi nismo došli - ispričao nam je vatrogasac Kruno Hanak, koji i ne broji više koliko je intervencija uklanjanja zmija raznih vrsta obavio. Ipak, kaže kako u životu nije vidio ovoliki primjerak bjelouške, a pomalo uplašenu zmiju vatrogasci su potom pustili pokraj Drave. M. Mihelić

Možda ste propustili...

OPREMANJE ŠKOLSKIH KNJIŽNICA

Pomozite osječkoj OŠ Svete Ane

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

Najčitanije iz rubrike