Regija
HSP AS U AKCIJI, POZIVA I DRUGE STRANKE

Pomoć u obnovi doma obitelji u Račinovcima
Objavljeno 22. srpnja, 2014.

RAČINOVCI – Jednoj obitelji s poplavljenog županjskog područja pomoć želi pružiti HSP dr. Ante Starčević, a s humanitarnom akcijom krenuli su proteklog vikenda. Pomoći će peteročlanoj obitelji Agić iz sela Račinovaca.

Kuća Agićevih uništena je u poplavi, obitelj je k tome bez stalnih izvora prihoda i s djetetom s posebnim potrebama, a jedan je njihov član i osoba starija od 90 godina.

– Želimo pomoći na izravan i konkretan način kako bi ta obitelj što prije imala život dostojan čovjeka – objasnili su “stračevićanci”, koji su i posjetili navedenu obitelj Agić. Akcija nosi naziv “Udomimo jednu poplavljenu obitelj”. “HSP AS će navedenoj obitelji tijekom ishođenja potrebne dokumentacije te tijekom obnove, izgradnje i opremanja njihova obiteljskog doma pružiti svaku moralnu, materijalnu, organizacijsku, pravnu i financijsku potporu, sve do trenutka dok ova obitelj ne dobije adekvatan krov nad glavom i funkcionalan smještaj”, navode iz stranke.

Ujedno su starčevićanci uputili poziv svim drugim političkim strankama, gospodarskim subjektima i onima u mogućnosti da na takav ili sličan način pomognu i udome bar jednu obitelj s postradalih područja jer, kako su naveli, prema riječima mještana Račinovaca i drugih stradalih mjesta, “medijska pozornost jenjava, a oni nisu osjetili ništa drugo do maćehinskog odnosa vladajućih i onih kojima je obveza da im pomognu”. S. Butigan

+ foto

Najčitanije iz rubrike