Regija
FESTIVAL PERFORACIJA U ZAGREBU

Domaća i etablirana svjetska imena
Objavljeno 1. srpnja, 2014.

ZAGREB – Festival Perforacije u Zagrebu je održan od 26. do 30. lipnja, s 22 izvedbe brojnih domaćih, ali i etabliranih umjetnika iz svijeta. Ove je godine krenuo iz Dubrovnika, te se potom preselio u Rijeku i Split.

Ove godine festival je doveo zanimljiv ekološki intoniran performans “Tracks” Graemea Millera s kojim je festival otvoren. Za tu su prigodu biti postavljene tračnice u dužini 100 metara koje su publici i sudionicima omogućili vožnju po improviziranim tračnicama i na taj način promijene perspektivu i na drukčiji način pogledaju poznati prostor grada.

U Zagreb je došao i jedan od 10 najvažnijih trans umjetnika svijeta po izboru Huffington posta, Heather Cassils. Cassils je u svojoj izvedbi “Postajući slikom” koristio živu izvedbu, fotografiju, skulpturu i audioizvedbu i vlastitim tijelom oblikovati blok gline od jedne tone. Svjetski poznata Noć performansa postala je brendom festivala, a ove je godine donijela sedam različitih izvedbi, te izvedbe cijenjenog hrvatskog umjetnika Brune Isakovića (reMove i Nečastive).(N.Vek.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike