Osijek
BIVŠI OSJEČKI GRADONAČELNIK DOBIO SUDSKI SPOR

Ivan Grbešić proglašen krivim u "aferi vešmašina"
Objavljeno 20. lipnja, 2014.

Općinski sud u Osijeku proglasio je krivim Ivana Grbešića zbog klevetanja Krešimira Bubala, bivšeg gradonačelnika Osijeka, saborskog zastupnika i predsjednika osječkog HDSSB-a, zbog čega je kažnjen novčanom kaznom od 2.100 kuna uvjetno na dvije godine, a dužan je i platiti sudske troškove koji iznose 7.500 kuna.

Podsjetimo, prije nešto više od godinu dana, tijekom predizborne kampanje za posljednje lokalne izbore Grbešić je, pokazalo se lažno, optužio Bubala kao tadašnjeg kandidata za gradonačelnika da je kupio perilicu novcem poreznih obveznika, odnosno na teret gradske tvrtke Športski objekti.

- Grbešić nije sam izmislio laž o kupnji perilice, već je to rezultat smišljene predizborne kampanje. U presudi Općinskoga suda u Osijeku stoji, između ostaloga, da je Grbešić namjerno iznio priču o spornoj kupnji perilice u jeku predizborne kampanje kako bi naštetio ugledu i smanjio izglede Krešimiru Bubalu u borbi za još jedan mandat gradonačelnika. Zadovoljni smo ovakvom presudom jer je potvrdila ono što smo tada tvrdili: da je u nedostatku argumenata Vrkićev izborni stožer pristupio prljavoj kampanji i lažima - ustvrdio je glasnogovornik HDSSB-a Karlo Šatvar na jučerašnjoj konferenciji za novinare, kojoj su nazočili Bubalo i gradski vijećnici te stranke. “Dobio sam zadovoljštinu što je Ivan Grbešić, zvan 'Vešmašinko', proglašen klevetnikom i lažljivcem”, kazao je Bubalo, dodavši “kako njemu i njegovoj obitelji nije bilo nimalo lako tijekom iznošenja Grbešićevih laži na jednoj lokalnoj televiziji.” “Pošto sam izgubio na izborima, odlučio sam da neću preko ovakvih stvari prelaziti i zato sam odlučio tužiti. Od Športskih objekata nikada nisam dobio ni olovku, a kamoli vešmašinu”, naglasio je Bubalo, uz napomenu kako ga posebno boli što ekipa, koja je na vlast došla služeći se lažima i obmanama, danas ne zna voditi grad Osijek pa on sve više propada i nazaduje. Istaknuo je i kako je u građanskoj parnici Grbešića tužio zbog klevete i traži odštetu od 100 tisuća kuna. T. Levak

Krešimir Bubalo u građanskoj parnici Ivana Grbešića tužio je zbog klevete i traži odštetu od 100 tisuća kuna

Možda ste propustili...

UOČI 1. SVIBNJA, DANA INDUSTRIJSKE ČETVRTI

Tribina o dvorcu, boćanje, izložba

ODJEL ZA RAD S DJECOM I MLADIMA

Pričaonice i kreativne radionice u GISKO-u

UPOZNAJ SVOG BUDUĆEG POSLODAVCA

Otkrij svoj put na Career Dayu 2024.

Najčitanije iz rubrike