Novosti
AGENCIJA ZA CIVILNO ZRAKOPLOVSTVO

Zahvaljujući ZL Osijek, za 7,5% povećan
broj putnika na hrvatskim aerodromima
Objavljeno 20. lipnja, 2014.

Vezani članci

RAZGOVOR S MINISTROM O JAČANJU KONTINENTALNOG TURIZMA

Lorencin: Istočna Slavonija ponudit će kompletan turistički proizvod

Za gotovo 7,5 posto povećan je broj putnika u zračnim lukama Republike Hrvatske, što je rezultat povećanja broja putnika u Zračnoj luci Osijek, priopćili su iz Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo.

“Zahvaljujući povećanju broja putnika i broja operacija zrakoplova u Zračnoj luci Osijek, čitavo hrvatsko civilno zrakoplovstvo u svibnju ove godine bilježi povećanje u odnosu prema istom razdoblju prošle godine. Naime, prema redovitim mjesečnim statističkim podatcima koje objavljuje Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo, u svibnju 2014. godine zabilježeno je ukupno povećanje broja putnika u zračnim lukama u Hrvatskoj za 7,47 posto, što je rezultat povećanja broja putnika na ZL Osijek”, navodi se u objašnjenju CCAA-u (Croatian Civil Aviation Agency).

Agencija navodi kako je u istom razdoblju primjetno povećanje broja operacija zrakoplova za 8,5 posto u odnosu prema istom razdoblju prošle godine. Prije svega, to je posljedica znatnog povećanja operacija na ZL Osijek i Pula, tvrde u CCAA-u.

Konkretne brojke navode kako je u prvih pet mjeseci ove godine usluge Zračne luke Osijek koristilo 6.813 putnika, dok je u istom razdoblju prošle godine bilo više nego skromnih 108 putnika. Od toga samo u svibnju ove godine iz Osijeka i u njega putovalo je ukupno 3.450 putnika (prošle godine – 22 putnika). Također, samo u svibnju ove godine Zračna luka Osijek obavila je 193 operacije zrakoplova u odnosu prema 81, koliko ih je bilo prošle godine.

“Sve je to rezultat zajedničkog sinergijskog djelovanja države kao većinskog vlasnika Zračne luke Osijek, Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i svih zaposlenika Zračne luke Osijek. Uz dobru organizaciju, poslovnu zainteresiranost svih sudionika ovog posla i jasnu viziju budućeg razvoja aerodroma, realno možemo očekivati da do kraja tekuće godine na osječkom aerodromu ostvarimo blizu 1.500 zrakoplovnih operacija i više od 30.000 putnika. Na tome se, naravno, ne smije stati, nego viziju razvoja osječkog aerodroma valja djelatno pripremati za predstojeće godine”, komentirao je Domagoj Marinić, direktor Zračne luke Osijek.T. Levak

6.813

putnika u prvih pet mjeseci ove godine koristilo usluge Zračne luke Osijek

108

putnika u istom razdoblju prošle godine koristilo usluge Zračne luke Osijek

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike