Regija
ZBOG NESLAGANJA S RADOM PREDSJEDNIŠTVA I UPRAVNOG ODBORA

Predrag Livak dao ostavku u Poljoprivrednoj komori i UO HPK
Objavljeno 4. lipnja, 2014.

POŽEGA - Predsjednik Županijske poljoprivredne komore Požeško-slavonske županije i član Upravnog odbora Hrvatske poljoprivredne komore (UO HPK) Predrag Livak iz Požege podnio je ostavku na te dužnosti zbog neslaganja s radom nekih članova Predsjedništva i Upravnog odbora vezano uz prijedlog novog statuta Komore i način evidentiranja sjednica Upravnog odbora te “neovlaštenog uključivanja u rad UO HPK osoba koje nisu članovi tijela”.

- Ono o čemu Upravni odbor odlučuje, može se provoditi na prijedlog ili predsjednika ili Predsjedništva Komore, što dovodi u pitanje dignitet i potrebu postojanja UO HPK, a kao održane sjednice Upravnog odbora vodile su se i one na kojima nije bilo kvoruma, što smatram protustatutarnim. Ostavkom želim pokazati kako ne pripadam među velik dio članova UO koji namjerno stvaraju podjele među poljoprivrednicima zbog osobnih i sitnih politikantskih interesa te smatram kako osobni i krupni politikantski interesi postoje u osoba koje nisu članovi UO HPK – tvrdi Livak u svojoj pisanoj ostavci. Smatra da i ostali članovi UO trebaju podnijeti ostavke ako se ne smatraju dijelom članstva koji stvara podjele i ako nemaju osobne interese unutar Komore, a koji nemaju veze s poljoprivredom.

Predrag Livak na pitanje Glasovog novinara nije htio dodatno komentirati svoju odluku o ostavkama. “Sve što sam imao kazati, kazao sam u ostavci upućenoj u HPK i nemam potrebu ništa više obrazlagati. Kako više nisam član UO HPK i predsjednik Poljoprivredne komore Požeško-slavonske županije, smatram se osobom koja nije ovlaštena davati izjave i molim vas da uvažite tu činjenicu, kao i činjenicu da o svojoj ostavci nisam obavijestio nikoga iz bilo kojeg medija pa tako ni vas”, rekao je Livak.

Livak je također podnio ostavku na dužnost glavnog tajnika Hrvatskog seljačkog saveza.

Željko Jakopović, predsjednik ŽO HSS-a, čiji je član Predrag Livak i gdje obavlja funkciju tajnika, istaknuo je da je Livak doista preopterećen funkcijama te da je odlučio da se povuče s mjesta gdje ne može znatno pridonijeti svojim angažmanom. Inače, Livak je aktivan i u brojnim udrugama, predsjednik je planinara HPD-a Sokolovac, aktivan u Gljivarskom društvu Požega, a profesionalno obavlja funkciju glavnog nadzornika u Javnoj ustanovi za zaštićena područja Požeško-slavonske županije. (AGM Kruna)

Možda ste propustili...

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

DAN OTVORENIH VRATA POSEBNIH ODJELA OŠ “A. G. MATOŠ”

Učenici su pokazali što znaju i raznježili publiku

Najčitanije iz rubrike