Regija
"VJEROVALI ILI NE" ISPRED ŠKOLE

“Genijalno” prometno rješenje: “Zebra”
za učenike iz Bokšića vodi u - kanal!
Objavljeno 26. svibnja, 2014.
Najzanimljivije je da se ne zna tko je i kada postavio sporni prijelaz

BOKŠIĆ - Ispred područne škole u Bokšiću, u Ulici Josipa Jurja Strossmayera kod kućnog broja 13, na kolniku postoji pješački prijelaz. Postavljen je prije svega zbog djece osnovne škole od prvog do četvrtog razreda koja prelaze kolnik. No pješački prijelaz obilježen je nepravilno i nepromišljeno. Naime, prijelaz na jednoj strani nema riješen prilaz kolničkoj površini, odnosno završava u kanalu za odvodnju oborinskih voda. Pločnik postoji s obje strane ulice, ali s jedne strane nema prilaza pa ako djeca žele prijeći cestu, završit će u odvodnom kanalu. Na taj problem upozorio je načelnik općine Đurđenovac Hrvoje Topalović, ali i župan Vladimir Šišljagić, koji je imao radni sastanak sa suradnicima u Đurđenovcu. No najzanimljivije je da se ne zna tko je i kada postavio sporni pješački prijelaz.

- Ovaj pješački prijelaz napravio je netko mimo našeg znanja ili je to zatečeno stanje od prije 15-20 godina. Mi ćemo ga ukloniti ako se na temelju obavljenog očevida utvrdi da je na neodgovarajućem mjestu – istaknuo je na sastanku Tihomir Glavaš, ravnatelj Županijske uprave za ceste. Nadalje, napomenuo je da je uređenje pješačkog prometa u nadležnosti lokalne samouprave, odnosno Općine Đurđenovac, koja treba inicirati uklanjanje postojećeg pješačkog prijelaza i postavljenje novog s predloženom lokacijom, a u skladu sa zakonskim propisima i pravilima struke.

- Novi pješački prijelaz bit će postavljen na mjestu koje odgovara Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Uklanjanje postojećeg pješačkog prijelaza i lokaciju za novi potaknut će Općina Đurđenovac. Mi ćemo taj zahtjev prihvatiti i poslati ga nadležnim službama da daju svoje suglasnosti za promjenu postojeće prometne signalizacije – rekao je Glavaš.

S tim se je mišljenjem složio i načelnik Đurđenovca Hrvoje Topalović, izrazivši zadovoljstvo dogovorom oko rješavanja problematičnog pješačkog prijelaza.

- Pješački je prijelaz krivo obilježen na cesti i nužno ga je ukloniti. Zadovoljan sam što se krenulo u rješavanje tog problema i otklanjanje nedostatka, a sve kako bi se povećala sigurnosti djece – istaknuo je načelnik Topalović.

Snježana FRIDL

Novi pješački prijelaz bit će postavljen na mjestu koje je u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa

Možda ste propustili...

DAN OTVORENIH VRATA POSEBNIH ODJELA OŠ “A. G. MATOŠ”

Učenici su pokazali što znaju i raznježili publiku

USPJEŠNA SURADNJA GRADA I NAŠIČKE RAZVOJNE AGENCIJE NARA

Osigurano 1,64 milijuna € za projekte

POTPORA OSOBAMA S AUTIZMOM

Predstava Aut Male scene iz Zagreba

Najčitanije iz rubrike