Regija
“SAT ISTINE O DOMOVINSKOM RATU” U POŽEGI

Više od tristo učenika na povijesnom Sokolovcu
Objavljeno 20. svibnja, 2014.

POŽEGA - Ovo je najneobičnija učionica u kojoj sam slušao nastavu - rekao je Franjo Čičak iz Agencije za odgoj i obrazovanje, došavši na "Sat istine" koji Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Požege provodi za učenike osnovnih i srednjih škola Požeško-slavonske županije. Kad je rekao najneobičnija učionica mislio je na veliki vojni šator, ali i na lokaciju brda Sokolovac iznad Požege.

- I drugim udrugama ovaj požeški primjer navest ću kao pozitivan primjer, da razmijene iskustva i vide na koji način požeška udruga educira učenike 8. razreda. U odnosu na druge županije ovo se može smatrati vodeći projekt u edukaciji o Domovinskom ratu - kaže Čičak.

- Ovakva vrsta programa su najpozitivniji programi koje potiče i pomaže Ministarstvo branitelja u provedbi. Radi se o prijenosu povijesnih događaja mladim generacijama. Djeca tu vide pravu istinu o Domovinskom ratu, vide da oko njih žive heroji Domovinskog rata. Ovo je i dobar primjer drugima jer evo sada kreću u Zadarskoj županiji - rekla je Mirela Buterin, načelnica Sektora za skrb o hrvatskim braniteljima Ministarstva obrane.

- Ovo je peta godina kako smo počeli provoditi projekt u Požegi. Već drugu godinu s požeškim školama radimo kao terensku nastavu ovdje na Sokolovcu gdje se nastava uz audio-videosredstva i kratke filmske zapise održava u velikom vojničkom šatoru, a nakon nastave svi dobiju zbog ugođaja i vojnički grah. Posebno i vrlo dojmljivo je predavanje koje vodi naš umirovljeni bojnik Mario Kalan - rekao je umirovljeni brigadir Krešimir Pavelić, a “Sat istine” čulo je oko 300 učenika. Za ovaj projekt Udruga je dobila podršku Ministarstva branitelja, Grada Požege i Požeško-slavonske županije.

“Satu istine” nazočili su učenici OŠ Julija Kempfa, Antuna Kanižlića i Dobriše Cesarića. (AGM Kruna)

Možda ste propustili...

PP ORAHOVICA KRENUO SA ŽETVOM PŠENICE NA 2800 HEKTARA

Žetva uranila zbog toplinskog vala

MREŽA PODUZETNIČKIH INKUBATORA

Najesen 48 ureda daju poduzetnicima

ZAJEDNICA ŠPORTSKO-RIBOLOVNIH UDRUGA

Statua stilizirane ribe najboljima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana