Regija
“SAT ISTINE O DOMOVINSKOM RATU” U POŽEGI

Više od tristo učenika na povijesnom Sokolovcu
Objavljeno 20. svibnja, 2014.

POŽEGA - Ovo je najneobičnija učionica u kojoj sam slušao nastavu - rekao je Franjo Čičak iz Agencije za odgoj i obrazovanje, došavši na "Sat istine" koji Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Požege provodi za učenike osnovnih i srednjih škola Požeško-slavonske županije. Kad je rekao najneobičnija učionica mislio je na veliki vojni šator, ali i na lokaciju brda Sokolovac iznad Požege.

- I drugim udrugama ovaj požeški primjer navest ću kao pozitivan primjer, da razmijene iskustva i vide na koji način požeška udruga educira učenike 8. razreda. U odnosu na druge županije ovo se može smatrati vodeći projekt u edukaciji o Domovinskom ratu - kaže Čičak.

- Ovakva vrsta programa su najpozitivniji programi koje potiče i pomaže Ministarstvo branitelja u provedbi. Radi se o prijenosu povijesnih događaja mladim generacijama. Djeca tu vide pravu istinu o Domovinskom ratu, vide da oko njih žive heroji Domovinskog rata. Ovo je i dobar primjer drugima jer evo sada kreću u Zadarskoj županiji - rekla je Mirela Buterin, načelnica Sektora za skrb o hrvatskim braniteljima Ministarstva obrane.

- Ovo je peta godina kako smo počeli provoditi projekt u Požegi. Već drugu godinu s požeškim školama radimo kao terensku nastavu ovdje na Sokolovcu gdje se nastava uz audio-videosredstva i kratke filmske zapise održava u velikom vojničkom šatoru, a nakon nastave svi dobiju zbog ugođaja i vojnički grah. Posebno i vrlo dojmljivo je predavanje koje vodi naš umirovljeni bojnik Mario Kalan - rekao je umirovljeni brigadir Krešimir Pavelić, a “Sat istine” čulo je oko 300 učenika. Za ovaj projekt Udruga je dobila podršku Ministarstva branitelja, Grada Požege i Požeško-slavonske županije.

“Satu istine” nazočili su učenici OŠ Julija Kempfa, Antuna Kanižlića i Dobriše Cesarića. (AGM Kruna)

Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENA DRUGA PJESNIČKA ZBIRKA

’’Študiranja gospoje Šokice’’ Sandre Kopić

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike