Osijek
UGOSTILI PROFESORE I UČENIKE IZ ŠEST ZEMALJA

Zahvaljujući realizaciji projekta Comenius, Europa je stigla u Osijek
Objavljeno 16. svibnja, 2014.

Prva gimnazija (opća) domaćin je trećeg projektnog sastanka u sklopu europskog projekta Comenius. Riječ je o multilateralnom školskom partnerstvu u sklopu kojega je ova osječka gimnazija ugostila 40 gostiju, učenika, profesora i ravnatelja iz Italije, Bugarske, Slovačke, Španjolske, Poljske i Turske. U povodu toga jučer je u Galeriji Waldinger zamjenik gradonačelnika Denis Ambruš primio goste iz šest europskih zemalja zajedno s njihovim domaćinima iz Prve gimnazije.

- Grad Osijek potiče sve aktivnosti vezane uz obrazovanje, Europsku uniju, sve ono što je kreativno i poticajno. A takav je upravo ovaj projekt, koji potiče suradnju među školama iz različitih zemalja i zato je bitan - poručio je Ambruš.

Sudionike projekta pozdravila je i Ljerka Hedl, v.d. ravnatelja Galerije, ističući da je zahvaljujući ovom projektu Europa stigla u Osijek. A da su ih Osječani lijepo primili, potvrdila je prof. Melike Özyrt iz Turske, koordinatorica projekta Od građanina države do građanina Europe, koji je okupio europske škole partnere u Osijeku. “Skup je izvrsno organiziran, zadovoljni smo gostoprimstvom naših ljubaznih i brižnih domaćina, a posebno me se dojmio posjet Vukovaru, kao i Kopački rit”, rekla je prof. Özyrt.

Prof. Ivana Štiglec, koordinatorica za Prvu gimnaziju, rekla je da je projekt Od građanina države do građanina Europe jedan od dva projekta, vrijedna 45.000 eura, koja su odobrena Prvoj gimnaziji na natječaju Agencije za mobilnost i programe EU. Drugi je projekt Trening za život: leadership inicijativa za Europu. Oba će projekta u dvije godine provođenja omogućiti učenicima i profesorima Prve gimnazije upoznavanje s 15 europskih zemalja i gradova. V. Latinović

Možda ste propustili...

SPOJ GINEKOLOGIJE I NEINVAZIVNE ESTETSKE MEDICINE

Poliklinika Sara sada i u Osijeku

DRAMATERAPIJSKA RADIONICA “MOJ OTOK”

Kako strah od budućnosti smanjiti na zaigran način?

Najčitanije iz rubrike