Kultura
FILM STIPE ERCEGOVIĆA U OSJEČKOM HNK

“Ilija Okrugić - Domovino slatko milovanje” Hrvati koji su ostavili neizbrisiv trag u Vojvodini i Srbiji
Objavljeno 12. svibnja, 2014.

Film “Ilija Okrugić - Domovino slatko milovanje” autora Stipe Ercegovića, o životu i djelu hrvatskog književnika iz Srijema, svećenika i preporoditelja, prikazan je protekloga vikenda u HNK-u Osijek.

Film je realizirala skupina autora u produkciji Zajednice Hrvata Beograda “Tin Ujević” te uz pomoć Ministarstva kulture Srbije i Veleposlanstva RH u Beogradu.

“Ovime započinjemo serijal dokumentarno-igranih filmova o iznimnim osobama hrvatske nacionalnosti koje su životnom filozofijom, energijom i stvaralaštvom ostavili neizbrisiv trag na prostorima Vojvodine i Srbije”, istaknuli su čelnici Zajednice, uz napomenu kako im je namjera obuhvatiti poznate osobe kao što su: Antun Gustav Matoš, ban Josip Jelačić, Tin Ujević, Josip Pančić, Stanislav Preprek, Stipan Filipović, Josip Slavenski, Matija Ban...

Kao posebni gosti na projekciji bili su redatelj Stipe Ercegović i poznati glumac Aljoša Vučković, koji živi i radi u Beogradu.

“Drago nam je što smo na realizaciji ovog projekta, odnosno prikazivanju filma u Osijeku, surađivali s osječkim Ogrankom Matice hrvatske. Vjerujem da će se ova suradnja uspješno nastaviti” istaknuo je v.d. intendanta HNK Miroslav Čabraja, a projekciji je nazočan i Ivica Završki, predsjednik osječke MH.T.Levak

Možda ste propustili...

PROMOCIJA KNJIGE JULIJANE ADAMOVIĆ “OČE, AKO JESI” U KLUBU KNJIŽARE NOVA

Veličanstven roman o ženama i muškarcima

MANIFESTACIJA NOĆ KNJIGE 2024. U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI OSIJEK

Prigodni program bogat raznim događajima za sve dobi i ukuse

AUKOS PREDSTAVLJENA MONOGRAFIJA “STANISLAV MARIJANOVIĆ”

Ako budete dobri, o vama će pisati monografije, ako ne budete - vi ćete ih pisati

Najčitanije iz rubrike