Novosti
PROSLAVA PRAZNIKA RADA U ZNAKU TRI OSMICE

Sindikati: Vlada nas laže,
zaslužila je crveni karton
Objavljeno 24. travnja, 2014.

OSIJEK - Proslava 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada, ove će godine proteći u znaku tri osmice - što znači osam sati rada, osam sati sna i osam sati odmora, čime hrvatske sindikalne središnjice traže isto što i radnici u Chicagu 1886. godine.

Najavljujući na konferenciji za novinare obilježavanje 1. svibnja, čelnici Nezavisnog hrvatskog sindikata, Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Matice hrvatskih sindikata i Udruge radničkih sindikata Hrvatske dali su crveni karton Vladi RH. Sindikati traže izbore jer, tvrde, Vlada je potrošila svoje vrijeme.

- Lažu nam u pregovorima o Zakonu o radu, a subjekt laganja je onaj koji ne bi htio biti predsjednik da ne mora lagati - rekao je na konferenciji za novinare Vilim Ribić, predsjednik Matice hrvatskih sindikata.

Za Krešimira Severa, predsjednika Nezavisnog hrvatskog sindikata, rješenje mogu biti prijevremeni izbori.

- Nije, na kraju krajeva, preskupo plaćati više izbora ako će iznjedriti sposobnu vlast - izjavio je Sever.

Najavljeno je kako će se na praznik 1.100 članova sindikata okupiti u Zagrebu u Radničkoj ulici gdje će biti snimljena milenijska fotografija na kojoj će biti prikazani članovi sindikata kako formiraju tri osmice. Uslijedit će pozdravni govori te povorka koja će krenuti prema Držićevoj i Šubićevoj ulici, potom na Kvaternikov trg pa u Maksimir.(D.Pav.)

KREŠIMIR SEVER

predsjednik NHS-a

Nije preskupo plaćati više izbora ako će iznjedriti sposobnu vlast

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike