Kultura
OSJEČKO LJETO KULTURE

Raguž, Matijević, Dedić i Mršić umjetnički koordinatori OLJK-a
Objavljeno 18. travnja, 2014.
Predsjednik Organizacijskog odbora OLJK-a je Vladimir Ham, osječki dogradonačelnik zadužen za kulturu

OSIJEK - Protekloga tjedna Grad Osijek preko javnog poziva za izvršnog producenta ovogodišnjeg Osječkog ljeta kulture, najveće ljetne kulturne manifestacije u istočnoj Hrvatskoj, izabrao je osječku Agenciju Luminis, a sada su poznati još neki detalji u vezi s organizacijom, poput članova Organizacijskog odbora i umjetničkih koordinatora za pojedina područja.

"Još i prije izbora Luminisa za izvršnog producenta imenovali smo Organizacijski odbor, čiji sam predsjednik ja, kao dogradonačelnik zadužen za kulturu. I ostalo su pripadnici, da ih nazovem, gradske ekipe kulturnjaka. To su: Dražen Alerić, pročelnik gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Ljerka Hedl, voditeljica gradskog Odsjeka za kulturu, zatim Saša Uranjek kao direktor Turističke zajednice grada Osijeka, koja mora biti uključena jer OLJK ima i veliki turistički značaj i potencijal, nadalje Grgur Marko Ivanković kao ravnatelj Muzeja Slavonije te Lidija Neznanović, predsjednica Hrvatske glazbene mladeži u Osijeku. Načelni program Ljeta predložila je Agencija Luminis i tročlano povjerenstvo u sastavu Ham, Alerić i Hedl ocijenilo ga je iznimno pozitivno. U programu jedino nedostaje mjuzikl, a možda ga uspijemo još uvrstiti ako namaknemo potrebna financijska sredstva", kazao nam je Ham.

Iz gradskog proračuna za Ljeto se izdvaja oko 450 tisuća kuna, što će, prema riječima Igora Mlinarevića, voditelja Agencije Luminis, dodatno "pojačati" iz sponzorskih i donatorskih izvora. "Program bi trebao trajati najmanje dva tjedna, od 29. lipnja, kada se na Dan zaštitnika sv. Petra i Pavla službeno i već tradicionalno otvara OLJK, do 12. srpnja. Imenovali smo i umjetničke koordinatore za pojedina područja koji su pomogli u sastavljanju programa", kaže Mlinarević. Umjetnički ravnatelj zagrebačkog Teatra Exit Matko Raguž tako "potpisuje" dramski dio programa, a Tomislav Mršić, filmski redatelj (hit-film "Kauboji") i umjetnički savjetnik u Hrvatskom audiovizualnom centru, zadužen je za filmski segment. Mladi osječki likovni umjetnik Tihomir Matijević, docent na Odsjeku za likovnu umjetnost osječke Umjetničke akademije, predložio je likovne programe, a za glazbeni dio bio je zadužen Davor Dedić, mladi osječki glazbenik i predavač na Odsjeku za glazbenu umjetnost UAOS-a.

"Smatramo da smo okupili mladu, ali provjerenu i stručnu ekipu te da će program biti zanimljiv široj javnosti. Čekamo još neke dopune iz Grada Osijeka i finalne dogovore pa bismo program trebali predstaviti oko 1. svibnja", najavio je Mlinarević. T.Levak

Organizacijski odbor

Predsjednik Organizacijskog odbora OLJK-a je Vladimir Ham, osječki dogradonačelnik zadužen za kulturu, a članovi su Dražen Alerić, pročelnik gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Ljerka Hedl, voditeljica gradskog Odsjeka za kulturu, Saša Uranjek, direktor Turističke zajednice grada Osijeka, Grgur Marko Ivanković, ravnatelj Muzeja Slavonije, te Lidija Neznanović, predsjednica Hrvatske glazbene mladeži u Osijeku.

Možda ste propustili...

MARTINA FILJAK U DONJEM MIHOLJCU

Publiku oduševili Bach, Shumann...

HNK U OSIJEKU NAJAVLJUJE KONCERTE

“La vie en rose” 7. i 8. svibnja

Najčitanije iz rubrike