Osijek
RASPORED VAZMENOG TRODNEVLJA

Vazam u konkatedrali uz nadbiskupa u miru mons. Marina Srakića
Objavljeno 17. travnja, 2014.

Veliki četvrtak u osječkoj konkatedrali - na Veliki četvrtak (17. travnja), u osječkoj konkatedrali sv. Petra i Pavla, u 18.30 sati, Misu večere Gospodnje kojom započinje Vazmeno trodnevlje, s obredom pranja nogu i prijenosom Oltarskog Sakramenta, predvodit će nadbiskup đakovačko-osječki u miru mons. Marin Srakić.

Veliki petak u osječkoj konkatedrali - Na Veliki petak, (18. travnja), u osječkoj konkatedrali sv. Petra i Pavla pobožnost križnog puta bit će u 9 sati. Obrede Velikoga petka u konkatedrali sv. Petra i Pavla u Osijeku u 18.30 sati predvodit će župnik, mons. Adam Bernatović, a nazočit će đakovačko-osječki nadbiskup u miru mons. Marin Srakić.

Vazmeno bdijenje u osječkoj konkatedrali - Na Veliku subotu (19. travnja) u 20 sati, đakovačko-osječki nadbiskup u miru mons. Marin Srakić predvodit će u osječkoj konkatedrali sv. Petra i Pavla obrede vazmenog bdijenja te će podijeliti sakramente kršćanske inicijacije ovogodišnjim katekumenima.

Uskrs u osječkoj konkatedrali - na Uskrs, u nedjelju (20. travnja), središnje uskrsno euharistijsko slavlje u 10 sati, u konkatedrali sv. Petra i Pavla u Osijeku predvodit će đakovačko-osječki nadbiskup u miru mons. Marin Srakić.(N.Z.E.)

Najčitanije iz rubrike