Regija
NOVI RIBNJAK PP ORAHOVICA

U Donjem Miholjcu osam hektara
za ribiče, rekreativce i izletnike
Objavljeno 16. travnja, 2014.

DONJI MIHOLJAC – Za sve ljubitelje ribolova i izleta stiže odlična vijest iz Donjeg Miholjca gdje je jučer na ribnjaku u vlasništvu PP-a Orahovica otvoreno novouređeno pecalište, potvrdio nam je voditelj ribnjaka Dalibor Pleša. Ono je površine osam hektara, nalazi se s druge strane ceste na ulazu u donjomiholjački ribnjak, a njegovo uređenje počelo je u veljači kada su zaposlenici ribnjaka počeli raditi otočiće na središtu pecaroške table na koje se na jedan dio može doći pješice, a na druge čamcem.

- Sagrađena su 32 punkta za pecaroše, postavljeno 50 klupa i pet stolova za užitak i mogućnost roštiljanja i pravljenje fiša od tek uhvaćenog šarana. Postavljeno je 14 suncobrana napravljenih od trske promjera 2,5 metara - rekao je Pleša.

Na otočićima su postavljeni stolovi i klupe i posađeno cvijeće, vrbe i breze kako bi ljeti bilo hlada.

- Na ovom prostoru vidjeli smo odličan, no neiskorišteni potencijal za izletnike koji se već najavljuju iz Mađarske, pa smo krenuli u projekt uređenja. Uz ribnjak se nalazi i ribarnica u kojoj posjetitelji mogu kupiti i grickalice, kavu, pivo, vino, bezalkoholna i alkoholna pića, ali i sve potrebno za kuhanje fiša, koji gosti mogu i sami kuhati na za to predviđenim lokacijama, a dva do tri puta mjesečno kuhat će se besplatan fiš za pecaroše - najavljuje Pleša.

Iz ovog pecališta gotovo je nemoguće izići bez ulova s obzirom na poribljavanja koja se provode pet puta mjesečno. Do sada je ubačeno 3.200 kilograma šarana težine od 1,5 do 3 kilograma, 2.500 kilograma šarana kapitalca od 8 do 14 kilograma, 230 kilograma štuke, 185 kilograma smuđa, 1.004 kilograma amura, 500 kg tolstolobika, 500 kilograma soma od 3 do 10 kg te 2.300 kilograma babuški. U pecalište je ubačeno i 14 kapitalaca koji su označeni posebnim oznakama za nagradu, a koja se ribičima dodjeljuje u obliku besplatne cjelodnevne ulaznice i kartona visokokvalitetnog orahovačkog silvanca ili dodatnih nagrada za stalne posjetitelje.

Sva upecana riba do 3 kg (dva komada dnevno) i babuške (neograničeno) nosi se besplatno kući. Jedino šaran od 3 do 14 kilograma (kapitalac) vraća se natrag u pecalište – po principu uhvati i pusti. Upravo zbog toga, iz pecališta poručuju da su ribiči obvezni nositi prostirku i antiseptik radi velikog šarana koji se vraća u pecalište. Cijena poludnevne ulaznice je 50, a dnevne 77 kuna. Otvoreno je svakog dana od 6 do 19.30 sati.L.Aničić

Možda ste propustili...

ODJEK IZBORA NA LOKALNOJ RAZINI

Nikolić: Morat će biti bolja suradnja

MEĐU TRISTO DAROVITIH OSNOVACA

SKIG-ovci na zatvaranju Novigradskog proljeća

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

Najčitanije iz rubrike