Osijek
PROJEKT ERDUTSKOG PORIĆA

Gradit će se 13 kilometara dunavske šetnice od Aljmaša do Erduta
Objavljeno 15. travnja, 2014.

Općini Erdut kroz Potprogram II Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobreno je sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za projekt Ekološko-edukativna staza Porić. Riječ je o drugoj etapi formiranja dunavske šetnice od Aljmaša do Erduta pa je održan prvi koordinacijski sastanak partnera na projektu u koji su se uključili Jugoslav Vesić, načelnik općine Erdut, krajobrazni arhitekt, mr. sc. Rade Manojlović, Ivana Buzuk iz Javne ustanove Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Osječko-baranjske županije, Alma Keglević, iz Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i prirode Županije, Nada Kožul i Zvonimir Klobučar iz Regionalne razvojne agencija Slavonije i Baranje u Osijeku, Boris Ljubojević i Dražen Košutić iz Hrvatskih šuma - Uprava šuma Osijek, i Bojana Orsić, direktorica Poduzetničkog razvojnog centra općine Erdut.

Staza će biti dugačka približno 13.000 metara sa svim pratećim sadržajima, promatračnicama za ptice, odmorištima, informativnim pločama, ECO-EDU-INFO centrom, ali i povezana takozvanim surducima s glavnim cestovnim pravcem kroz Dalj planinu. Opći cilj projekta je, navodi Orsić, zaštita okoliša i promicanje učinkovitosti resursa općine Erdut, a u ovoj etapi cilj je izraditi projektnu dokumentaciju koja će omogućiti rad i nominiranje projekta na natječaje Europske Unije.

Utvrđen je radni plan za iduće razdoblje prema kojem je, nakon izrade idejnog projekta staze i prezentacije svim partnerima na projektu, u svibnju i lipnju prikupljati potrebne suglasnosti i dozvole na izrađen idejni projekt. Od srpnja do rujna napravit će se glavni projekt i troškovnici nužni za izradu projektne aplikacije, a od rujna do kraja godine planirano je izraditi Studiju izvodivosti.

Sljedeća koordinacija je dogovorena za kraj svibnja ili početak lipnja, a zaključeno je da će svi projektni partneri sudjelovati u realizaciji potrebnih aktivnosti i uključivati se svatko u svojem resoru rada kako bi se izradili kvalitetni projekti prijedloga i aplikacije prema europskim fondovima. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike