Kultura
DANAS U OSJEČKOJ GLU

Predstavljanje Muzejskog vodiča za djecu i mlade
Objavljeno 15. travnja, 2014.

OSIJEK - U Galeriji likovnih umjetnosti Osijek bit će danas (u utorak, 15. travnja, u 13.30 sati) predstavljena knjiga Muzejske publikacije za djecu i mlade, urednice mr. sc. Snježane Radovanlije Mileusnić. Promociju zajednički organiziraju Muzejski dokumentacijski centar, GLUO i Muzejska udruga istočne Hrvatske i Katedra za zaštitu pisane baštine i suradnju baštinskih ustanova Filozofskog fakulteta u Osijeku

O knjizi će, uz urednicu, govoriti Leonilda Conti, ravnateljica GLU te prof. dr. sc. Sanjica Faletar Tanacković, s Filozofskog fakulteta u Osijeku.

Riječ je o drugoj knjizi iz biblioteke Kako objaviti dobru muzejsku knjigu, serije jedinstvenih priručnika iz muzejskog izdavaštva koju je pokrenuo MDC. Prva je bila “Što je muzejski katalog?”, koja detaljno obrađuje sadržajnu strukturu, specifičnu tematiku i izradu muzejskih kataloga.

Iako je ova knjiga prije svega namijenjena stručnjacima u muzejima, zbog svoje razumljivosti i dobre koncipiranosti istodobno može poslužiti kao izvor ideja i poticajna građa svim drugim pojedincima i ustanovama koji se bave edukacijom djece i mladih, ističu autori. (N.Vek.)

Možda ste propustili...

SEMINAR ZA VODITELJE I ČLANOVE FOLKLORNIH I PJEVAČKIH SKUPINA U NAŠICAMA

Tema - scenska primjena folklorne građe

PETI PRANDAU FESTIVAL ORGULJAŠKE I KOMORNE GLAZBE

Donji Miholjac: Pet koncerata vrsnih hrvatskih glazbenika

Najčitanije iz rubrike