Regija
NISU SE SLOŽILI S IZVJEŠĆEM O RADU I FINACIJAMA

Oporba napustila
brodsko Gradsko vijeće
Objavljeno 11. travnja, 2014.

SLAVONSKI BROD - Osam oporbenih vijećnika HDZ-a i HSP-a AS jučer je nakon aktualnog sata napustilo 6. sjednicu Gradskog vijeća jer se nisu složili s prijedlogom predsjednika Darka Grubera da izvješća o radu i financijska izvješća šest gradskih ustanova za prošlu godinu (Dječji vrtić I.B.-Mažuranić; Gradska knjižnica; Kazališno-koncertna dvorana IBM; Galerija umjetnina Grada; Ustanova za gospodarenje športskim objektima I. i II. kategorije; Hrvatski institut za povijest, Podružnica za povijest Slavonije, Srijema i Baranje) budu objedinjena u raspravi i donošenju odluka o prihvaćanju. Takvom odlukom svakom klubu vijećnika oduzeto je 60, a svakom vijećniku 40 minuta prava na raspravu, kazao je vijećnik Josip Mišić.

- Po ovakvoj logici sva bi izvješća mogla ići zajedno. No tako se smanjuje mogućnost diskusije i davanje informacije građanima - kazao je vijećnik Josip Samardžić.

Odlaskom oporbenjaka, rad je nastavljen bez prekida s potrebnim kvorumom od 15 vijećnika, a odluka o prihvaćanju svih izvješća donesena je za nekoliko minuta. Oporbeni vijećnici su se nakon toga vratili u vijećnicu i nastavili radom.

Inače, na relativno “mlakom” aktualcu ponovno je dr. Samardžić apostrofirao problem objedinjene bolnice Brod i Nova Gradiška i upitao što Grad može učiniti s obzirom na to da master plan drastično (navodno najviše u Hrvatskoj) smanjuje broj kreveta.

- Četrdesetpostotno smanjenje kreveta za posljedicu može imati smanjenje dostupnosti pacijentima, smanjenje kvalitete usluga, a u perspektivi i smanjivanje broja zaposlenih - sumnjičav je Samardžić, pogotovo što je do sada više puta upozoravao na propuste u reorganizaciji (zbog čega je nedavno podnio ostavku na mjesto šefa Kirurgije), što se pokazalo točnim.

- Pokazalo se i da pokusni smjenski rad nije uspio, vraćamo se na staro, a rezultat svega je manji broj faktura - dodao je Samardžić. M. Radošević

Možda ste propustili...

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

PREDSTAVLJENA DRUGA PJESNIČKA ZBIRKA

’’Študiranja gospoje Šokice’’ Sandre Kopić

Najčitanije iz rubrike