Osijek
PRVI FESTIVAL TOLERANCIJE I PROMJENE GLEDIŠTA

Stephanie Merkel: Postanimo tolerantno europsko društvo
Objavljeno 11. travnja, 2014.

Čak 12 besplatnih projekcija filmskih naslova s njemačkog govornog područja, od kojih i tri premijerna te jedan pretpremijerni, uz brojne zanimljive radionice (uoči svake projekcije), panel-rasprave, izložbe plakata kojima otvaraju teme prihvaćanja različitosti, (ne)tolerancije prema drugima i drukčijima te poštovanje jezičnih i kulturnih raznolikosti, sukus je prvog Festivala tolerancije i promjene gledišta, koji se održava u Osijeku do 12. travnja u kinu Urania.

Vođene idejom senzibilizacije i pogleda na društvo iz druge perspektive, dvije lektorice osječkog Sveučilišta - Ružica Čubela (Austrija) te Stephanie Merkel (Njemačka), uz potporu Austrijskog kulturnog foruma, ali i lokalne zajednice - odlučile su i organizirale niz programa kojima žele potaknuti na koncept multikulturalnosti, i uključile sve naraštaje Osječana.

- Upravo je dijalog ono što svima nedostaje kako bismo promijenili okruženje u kojem živimo i pomaknuli granice koje razdvajaju, a koje nisu državne, nego su primarno u glavama svih nas. Postanimo tolerantno europsko društvo - istaknula je Stephanie Merkel na svečanom otvorenju, na kojem su brojne studente i goste pozdravili i Marijana Bošnjak (direktorica Kinematografa Osijek), Georg Christian Lack (direktor Austijskog kulturnog foruma u Zagrebu) te dogradonačelnik Vladimir Ham i dožupan Dragan Vulin. N. Vekić

Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike