Regija
ŽUPAN BOŽO GALIĆ U POSJETU VOĐINCIMA

Dva projekta Vođinčana poslana EU fondovima
Objavljeno 10. travnja, 2014.

VOĐINCI - Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić sa suradnicima posjetio je Općinu Vođinci i održao sastanak s načelnikom općine Martinom Kordićem, na kojem se upoznao s realiziranim u protekloj godini te planovima za ovu godinu. U Vođincima je završena prva faza kanalizacije, imaju svu potrebnu dokumentaciju za drugu fazu, no glavni su problem financije.

- Proračuni u općinama i županijama su mali tako da su jedini način financiranja europski fondovi, pogotovo kada je riječ o vodnom gospodarstvu - rekao je župan Galić.

- Na EU fondove prijavili smo dva projekta - drugu fazu gradnje kanalizacije te poboljšanje energetske učinkovitosti zgrade DVD-a. Projekt kanalizacije vrijedan je šest milijuna kuna, nadamo se da bismo mogli dobiti 80 posto iz europskih fondova. Problem je i preostalih 20 posto pa ćemo tražiti pomoć Županije. Poboljšanje energetske učinkovitosti zgrade DVD-a zamislili smo u dvije faze, projekt iznosi milijun i 80 tisuća kuna. Za prvu smo fazu kandidirali 600 tisuća kuna s tim da bi Općina financirala 51 posto, a EU fondovi 49 posto - rekao je načelnik općine Martin Kordić.

Inače u Vođincima je prema posljednjem popisu stanovništva 1.957 mještana i uglavnom se bave poljoprivredom, a ono što je najvažnije, mladi ostaju u Vođincima.

Na kraju posjeta položen je vijenac kod spomenika svim žrtvama za slobodnu Hrvatsku u središtu mjesta. M. Kokaj

Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENA DRUGA PJESNIČKA ZBIRKA

’’Študiranja gospoje Šokice’’ Sandre Kopić

POTPISANO JE 37 UGOVORA

Za braniteljske udruge 32.300 €

NASTAVAK DRŽAVNOG LIDRANA - DOMAĆIN VINKOVAČKA GIMNAZIJA

Svoje umijeće u literarnom, dramskom i novinarskom radu pokazuju srednjoškolci

Najčitanije iz rubrike