Regija
STARTAJU U BARANJSKOJ LIGI

Nakon 16 godina mirovanja opet djeluje NK Šparta
Objavljeno 5. travnja, 2014.
BELI MANASTIR - Nakon što je 16 godina ''mirovala'', od petka navečer opet djeluje belomanastirska Šparta. Odlučeno je tako na izbornoj skupštini ovog najuspješnijeg baranjskog nogometnog kluba, na kojoj je za predsjednika izabran Oleg Šimić.
-Mislili smo kako je 90. obljetnica postojanja kluba pravo vrijeme za ponovni početak te kako bi bilo neprimjereno da se ona ne obilježi natjecateljski - rekao je Šimić, ističući kako je za sada najvažnije da su sva tijela kluba izabrana na legitiman način. Početak natjecanja, za sada u najnižem stupnju - u Baranjskoj ligi, najavio je za jesen, uz opasku kako natjecanja neće biti ako ne budu osigurana dovoljna financijska sredstva. Za to će se, dodao je, pobrinuti šesteročlana radna skupina. Upitan pregovaraju li već sa nekim igračima i tko će uopće igrati za Špartu, naglasio je kako su neki razgovori već obavljeni, te ponovio kako je, ipak, za sada najvažnije što je učinjen prvi korak i obnovljen rad kluba. Novinare je zanimalo i gdje će Šparta igrati.
-Ne bi trebalo biti većih problema da igramo u Belom Manastiru, na jedinom mogućem mjestu, domaćem terenu - istaknuo je Šimić, misleći pri tome na Gradski stadion. Na Skupštini su dopredsjednicima imenovani Ismet Živojević i Aleksandar Livazović, dok će funkciju tajnika obavljati Marko Kolesarić. Šparta je, podsjetimo, osnovana 1924. godine. Tijekom dugogodišnjeg postojanja četiri se puta natjecala u Drugoj ligi bivše države, a u posljednje je vrijeme ''povratak'' ovog nekadašnjeg belomanastirskog nogometnog ponosa izazivao ne tako male kontroverze. No, naglasio je dopredsjednik Živojević, ovaj klub nikada nije izašao iz srca brojnih Belomanastiraca, bez obzira na politička i ina prepucavanja koja, uvjeren je, nemaju nikakve veze sa sportom, nazivom i opstojnošću najstarijeg baranjskog nogometnog kluba.I.Getto
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike