Regija
OTVORENO PISMO VODSTVU OSJEČKO-BARANJSKOG HNS-A

Dragaš: “Odlazim jer u HNS-u danas vladaju osobni interesi, nepotizam i ucjene”
Objavljeno 5. travnja, 2014.

POPOVAC - Osobni interesi, nepotizam i ucjene. To je trenutačna politika HNS-a. I zato je kraj izvjestan, izlazim uz žaljenje - u otvorenom pismu poručuje Radomir Dragaš, osnivač i bivši dopredsjednik podružnice HNS-a Popovac.

Nakon deset godina “mukotrpnog rada”, HNS napušta jer je, kako kaže, izgubio vjeru u iskrenost politike te stranke, vjeru u “društvo jednakih šansi i prava za sve!”. Očito pun gorčine, Dragaš nije štedio nikoga, a predsjedniku osječko-baranjskog HNS-a Stjepanu Čuraju, poručuje: “U HNS je ušlo sve i svašta po Vašoj direktivi, često osobe koje se nisu snašle u HDZ-u, ili HDSSB-u. Sada uglavnom oni vode glavnu riječ u HNS-u. Ljudi bez stava sada su na cijeni. Preporučuje se imati u stranci ekstremne desničare. Zakulisnim radnjama i lobiranjem, nerijetko i ucjenama, istisnuti su s vodećih mjesta dugogodišnji članovi pa čak i predsjednici gradskih odbora koji su uspjeli udvostručiti broj članova HNS-a. Sve se to pravda smjenom generacija”.

Ističe dalje kako osobne ambicije ne mogu biti program stranke, a stranka biti iznad javnog interesa. Među argumente tvrdnji da to u HNS-u nije tako, ističe i pitanje poreza na nekretnine koji je, smatra on, mogao puno više pridonijeti nego odmoći. “Poštenja i morala u politici mora biti bar malo, a mi to dolje vidimo i osjećamo najbolje”, kaže dalje te dodaje kako HNS nikada nije “žmirio na ekscese i nacionalističke ispade”, a danas se “štite oni koji na stranačkom druženju puštaju fašističke pjesme, npr. 'Jasenovac i Gradiška Stara'”. “Podržali ste kadrove koje je postavio HDZ, ne zbog toga što su kvalitetni (čast iznimkama), nego što su u uskim rodbinskim vezama s našim najistaknutijim članovima, uz prijevaru i ucjene koalicijskih partnera. S HNS-om u Baranji i Belom Manastiru je kraj, jer to više nije HNS koji zagovara politiku tolerancije, demokracije i pravičnosti za sve!”, ističe Dragaš, te podsjeća kako su Kapraljević, Lesar, Vuljanić, Čačić, Koračević, Martinčević... izbačeni, ili su morali otići. “A Ratku ste se posebno zahvalili za sve što vam je omogućio”, poručuje Dragaš, te zaključuje kako ipak “ima još nade na ljevici”. Inače, unatoč špekulacijama kako će se priključiti novoj Čačićevoj stranci, upućeni tvrde kako Dragaš namjerava u SDP.(R.I.)

STJEPAN ČURAJ

predsjednik osječko-baranjskog HNS-a

Želim mu sve najbolje, a neistine neću komentirati

Prozvani Stjepan Čuraj tek je kratko poručio kako se nije pronašao ni u jednoj Dragaševoj tvrdnji, da i on osobno i HNS kao stranka osuđuju svaki nacionalistički ispad te da ne brine za budućnost HNS-a u Baranji i Popovcu, gdje je i nakon njegova odlaska stiglo 35 novih članova. “Njemu zahvaljujem na svemu što smo zajedno napravili, odlično smo surađivali te mu želim puno sreće u budućem radu. Što se mene tiče, i dalje ćemo ostati prijatelji. No ne želim se spuštati na razinu privatnih nesuglasica između njega i neki drugih članova koji i jesu neposredan uzrok njegovu izlasku iz stranke, niti želim komentirati neistine. Metode o kojima on govori ja ne toleriram, a onima koji se služe njima, na kraju se uvijek obiju o glavu”, poručuje Čuraj.

Možda ste propustili...

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

ULAGANJE OD 570.000 EURA

Nove prostorije za NK Šipovac

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike