Osijek
ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ GEOGRAFIJE ZA SREDNJOŠKOLCE

Najbolji “geografi” idu na Državno natjecanje u Zadar
Objavljeno 7. ožujka, 2014.

U Prvoj gimnaziji (općoj) jučer je održano Županijsko natjecanje iz geografije za srednje škole. Ta je škola već tradicionalno domaćin darovitim geografima srednjoškolcima, i to od 2003. godine. Natjecalo se 45 učenika iz 12 škola, među kojima najviše učenika drugog (17) i trećeg razreda (13), a svi su došli u pratnji mentora.

- Ove godine bilježimo neujednačen broj učenika po razredima. Razlog tomu je što smo naglasak stavili na kvalitetu, pa smo pozvali učenike s većim brojem bodova - kaže prof. Tatjana Jurić, predsjednica županijskog povjerenstva za geografiju za srednje škole.

Najzastupljenije su bile osječke škole, i to gimnazije, Medicinska škola, Elektrotehnička i prometna škola te, prvi put, Ekonomska i upravna škola, a natjecali su se i srednjoškolci iz Belog Manastira, Našica, Donjeg Miholjca, Đakova i Valpova.

Učenici 60 minuta rješavaju pisani test, a rezultati se šalju državnom povjerenstvu, koje će napraviti rang-ljestvice i najbolje pozvati na Državno natjecanje, koje se održava u Zadru od 7. do 9. svibnja.

- Uz pisani test, na državnom natjecanju učenici rješavaju problemske zadatke koji se odnose na vještine i sposobnosti iz područja orijentacije, kartografije, klimatologije, geomorfologije, hidrogeografije, demogeografije, gospodarstva, ekologije i geoinformatike, a zahtijevaju temeljito znanje učenika - kaže prof. Jurić. V. Latinović

Možda ste propustili...

UOČI 1. SVIBNJA, DANA INDUSTRIJSKE ČETVRTI

Tribina o dvorcu, boćanje, izložba

ZAVOD ZA HITNU MEDICINU OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Nacionalni dan hitne pomoći

Najčitanije iz rubrike