Sport
IZNENADNE PROMJENE U NK OSIJEK

Slobodan Tolj novi predsjednik Uprave, a Tomislav Rukavina preuzima momčad!?
Objavljeno 26. veljače, 2014.
Na ekspresnoj sjednici NO-a smijenjeni su predsjednik Uprave Zdravko Josić i trener Ivica Kulešević

Jučer je poput bombe odjeknula vijest kako je Nadzorni odbor NK Osijek razriješio dužnosti predsjednika Uprave Zdravka Josića i trenera Ivicu Kuleševića. Sve to potvrđeno je na ekspresnoj sjednici klupskog Nadzornog odbra koja je trajala samo desetak minuta.

I dok se Josićeva sudbina mogla i predvidjeti, jer se o njegovom statusu konstantno pričalo od dolaska nove gradske vlasti, a i sam je u nekoliko navrata nudio ostavku, posve je neočekivana smjena trenera Ivice Kuleševića koji je taman sredio i stabilizirao momčad. Formalno su obojica svoje mandate stavili na raspolaganje, ali je posve jasno kako je taj njihov potez zapravo iznuđen. Josić i Kulešević bez razmišljanja su to i učinili ne želeći praviti još veće probleme u klubu koji se ionako guši u njima.

Takve vijesti, koliko god možda bile i pomalo očekivane, uvijek djeluju šokantno.

Zbog čega Kulešević?

U biti, nije ni problem u promjeni struktura u Gradskom vrtu, jer ojačavanje logističkog dijela kluba bila je nužda, a i sam gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić nerijetko je prozivan zbog pasivnosti prema klubu sa stadiona Gradski vrt. Sada je, kao prvi čovjek Grada koji je od preoblikovanja postao vlasnik, klub povukao vrlo odlučne poteze.

Upitan je jedino tajming i posve nejasna smjena trenera Ivice Kuleševića. Naime, bijelo-plave u subotu čeka iznimno važna utakmica protiv Istre 1961 i ostaje pitanje kako će sve ovo djelovati na momčad. S druge strane, kada su u pitanju strukturalne promjene, njih možemo objasniti činjenicom kako će klubu NK Osijek danas na račun sjesti približno tri milijuna kuna kroz koje će se igračima isplatiti dio dugovanja. Tako će novo čelništvo dobiti priliku za kvalitetan nastup u startu.

Nakon ekspresne sjednice NO-a koja se može nazvati blitz sastankom, nije bilo moguće dobiti nikakve službene izjave klupskih dužnosnika. Tek štura poruka.

- Sve ćete saznati na presici. Ona je zakazana za danas u 10 sati, a pred predstavnike medija trebao bi izići i sam gradonačelnik Ivica Vrkić. Toplo se nadamo kako njegov nastup neće biti sveden na nekakvu šturu izjavu, nego da će biti otvoren i za novinarska pitanja. Ne samo zbog obrazlaganja nagle smjene trenera Ivice Kuleševića, nego i zbog razjašnjavanja što će te kadrovske promjene značiti za ukupnu klupsku budućnost.

Tolj i Rukavina

Kao i uvijek kod ovakvih događaja mišljenja su podijeljena. Dok će jedni reći “bilo je i vrijeme“, drugi će sumnjičavo vrtjeti glavom, jer u takvim potezima ne vide sreću. Istina je, kao i uvijek, na sredini, a priča sasvim jasna. Grad je vlasnik kluba i ne samo da ima pravo, nego i obvezu postaviti svoje ljude na čelne pozicije u Gradskom vrtu.

Tu spora nema. Pitanje svih pitanja u ovom trenutku jest – hoće li te promjene NK Osijeku donijeti bolji i mirniji život? Ako se mijenjalo samo da se mijenja, onda u svemu tome ne vidimo nikakav smisao.

Dakle, Nadzorni odbor potvrdio je odlazak predsjednika Uprave Zdravka Josića, a njega će na toj poziciji zamijeniti Slobodan Tolj, koji je dosad obnašao dužnost predsjednika Nadzornog odbora. Na njegovo pak mjesto dolazi Darinko Mikulić. Što se tiče stručnog dijela promjena Ivicu Kuleševića zamijenit će Tomislav Rukavina, koji je svojedobno bio pomoćnik Krunoslava Jurčića na klupi Dinama. Inače, Kulešević će popuniti upražnjeno mjesto sportskog direktora. Jasno, sve ovo je zasad neslužbeno, jer su se članovi NO-a čvrsto držali “trapističkog kodeksa“. No, dobro obaviješteni tvrde kako su ta nova imena neupitna. Jedino ako se preko noći nisu dogodile neke nove senzacionalne stvari…

Dalibor KELER

ZDRAVKO JOSIĆ

bivši predsjednik Uprave

Zahvaljujem na dosadašnjem povjerenju i suradnji. Klub prepuštam u trenutku kada će na račun doći značajnija financijska sredstva s kojima će se moći početi rješavati dugovanja prema igračima. Nadam se kako će se proces spašavanja NK Osijek uspješno dovršiti.

KULEŠEVIĆ BEZ KOMENTARA

Bivši trener i novi sportski direktor Ivica Kulešević nije želio komentirati svoj odlazak i novonastalu situaciju. U biti, samo je slijedio upute novih klupskih čelnika da se prije današnje konferencije za novinare ne daju nikakve izjave.

BEZ TRENERA,

a u istom danu osječki prvoligaš ostao je i bez predsjednika

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike