Sport
NAJVEĆI DERBI HRVATSKOG RUKOMETA

NEXE se iščupao, pa sad u Zagreb putuje bez pritiska
Objavljeno 4. svibnja, 2024.
Poljubila je sreća rukometaše NEXE-a u sezoni u kojoj se činilo da su se našli u bezizlaznoj situaciji i da će se nakon 15 godina titula rukometnih viceprvaka Hrvatske iz Našica odseliti u Zagreb, odnosno u istočnu prigradsku četvrt metropole - Sesvete.

Pomogli su im rukometaši Varaždina 1930, koji su iznenadili Sesvete, te je NEXE kolo prije kraja osigurao drugu poziciju i nastup u doigravanju za prvaka. Prije doigravanja još ih čeka jedan susret sa Zagrebom, ovaj put gostovanje u nedjelju od 17 sati u Kutiji šibica, nakon kojeg će se i zatvoriti osnovni dio prvenstva u Paket24 Premijer ligi. Nažalost, jedini ovogodišnji susret NEXE-a i Zagreba odlučen je za zelenim stolom. Zbog, kako je to procijenjeno, napada na delegata susret u Našicama početkom travnja registriran je 10:0 u korist Zagreba, a NEXE-u je oduzet i jedan bod, što ga je i dovelo u navedenu nezgodnu situaciju. Sada ipak, bar s obranjenom titulom viceprvaka Hrvatske, bezbrižno očekuju susret s vječnim prvakom, koji sigurno neće biti posljednji ove sezone. Naime, NEXE i Zagreb nastavljaju nadmetanje u doigravanju za prvaka. Igra se dok jedna momčad u međusobnim okršajima ne skupi šest bodova, a računaju se i bodovi iz Lige za prvaka. Također, moguće je da se posljednje desetljeće i pol dva najbolja hrvatska muška rukometna kluba susretnu i u finalu Kupa Hrvatske, koje je na rasporedu 18. svibnja završnog dana Festivala rukometa u Poreču.

- Nakon svega doživljenoga i zbog faze sezone u kojoj se nalazimo, naravno da imamo određenih teškoća s ozljedama, tako da u ovom trenutku ne znamo kakav će biti roster i kojih će 16 igrača nastupiti u nedjelju protiv Zagreba. Siguran sam da će oni koji iziđu na teren dati sve od sebe i da ćemo dizati formu kako bismo se što bolje pripremili za Kup, ali i da taj derbi bude kakav derbi mora biti. Znači, s puno kontakta, s puno trke, s puno dobrih akcija, lijepih golova. Dečki stvarno rade dobro na treninzima, dobra je atmosfera, tako da ćemo stvoriti sve preduvjete da iziđemo spremni i pokušamo iznenaditi dobrom igrom, pozitivnim rezultatom. Zagreb je na svom terenu sigurno favorit, ali svaki će igrač sigurno dati svoj maksimum da, prije svega, dobro odigramo i izvučemo dobar rezultat - poručio je Krešo Ivanković, trener NEXE-a, koji je debi u toj ulozi imao prošle subote u slavonskom derbiju protiv Bjelin Spačve Vinkovci.

Zanimljivo, Ivanković je rukometnu karijeru započeo upravo u Zagrebu, odnosno tadašnjem Badel 1862 Zagrebu. Imena toga kluba se mijenjaju, ali naslovi prvaka u njemu ostaju. Pokušavaju u NEXE-u prekinuti takvu dominaciju, ali zasad ne uspijevaju. Čak vjerujemo da bi ove sezone, s obzirom na sve turbulencije, potpisali i osvajanje Kupa Hrvatske, koje je također godinama u vlasništvu Rukometnog kluba Zagreb.

Ivanković je uoči ovoga novoga derbija poželio nešto što zapravo žele svi ljubitelji rukometa. "Ovo je hrvatski derbi, nadam se i siguran sam da će biti odigrano svih 60 minuta jer samo to zaslužuju hrvatski ljubitelji rukometa", zaključuje.

Krešimir Lacković
Krešo Ivanković

trener NEXE-a

Imamo određenih teškoća s ozljedama, tako da ne znamo kakav će biti roster i kojih će 16 igrača nastupiti u nedjelju protiv Zagreba. Siguran sam da će oni koji iziđu na teren dati sve od sebe.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike