Osijek
SURADNJA DOKKICE, BREZE, OŠ FRANJE KREŽME TE TELEVIZIJE SLAVONIJE I BARANJE

Prva emisija za djecu “Radoznalica” već ove nedjelje
Objavljeno 22. veljače, 2014.

Dječja emisija “Radoznalica” dio je projekta “Moje slobodno vrijeme” koji Dječja osječka kreativna kućica provodi u suradnji s Televizijom Slavonije i Baranje, Udrugom za rad s mladima Breza te OŠ Franje Krežme, a uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Cilj je projekta promicanje važnosti kvalitetnog provođenja slobodnoga vremena i zdravih načina života djece, odgoj za slobodno vrijeme i uključivanje djece u programske aktivnosti.

Dječja emisija “Radoznalica” kolažna je emisija s devet različitih priloga, a emitirat će se svake druge nedjelje u 12 sati u programu Televizije Slavonije i Baranje. Prva će se emisija emitirati 23. veljače, a reprize će se emitirati svaku drugu subotu počevši od 1. ožujka. Do kraja lipnja gledateljima će biti ponuđeno deset emisija. Zanimljivost ovoga projekta je što će emisiju voditi djeca, i to ona koja su prošla audiciju u organizaciji Dokkice i Dramskog studija Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku.

Autorica emisije Ines Perić, promotorica aktivnosti Dokkice i voditeljica projekta “Moje slobodno vrijeme”, kaže da su višegodišnje iskustvo Dokkice u organizaciji kvalitetnih aktivnosti za djecu te dobra suradnja s Televizijom Slavonije i Baranje bili gotovo logičan slijed za pokretanje emisije. Vrijednost te suradnje odnosno samoga projekta prepoznalo je i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, koje će sufinancirati dio troškova produkcije emisije. “Uključivanje djece u stvaranje medijskog sadržaja jedna je od preporuka pravobraniteljice za djecu te sam sretna što će baš u Osijeku nastati novi edukativni medijski sadržaj za djecu u čijem stvaranju sudjeluju upravo djeca, a to je iznimno rijetko u Hrvatskoj kad je riječ o televizijskim emisijama”, ističe autorica emisije. (I.R.G.)

Možda ste propustili...

POTICANJE SPORTA I REKREACIJE

Malim Antunovčanima osigurana Škola tenisa

EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI U OSIJEKU

Putovanje kroz osječku povijest prijevoza od 1884.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VODOSTAJ DRAVE PREKRASNO OSLIKAO RIJEČNE OBALE

Osječka ljepotica otkrila sve svoje skrivene pejzaže

2

OD 20. RUJNA NA SNAGU STUPILA NOVA PRAVILA KOJA VRIJEDE ZAUVIJEK

Zabranjeno autom u Tvrđu,
parkiranje samo za stanare

3

SARA POPOVIĆ - SINONIM ZA HRABROST I UPORNOST

Moždani ju udar paralizirao,
danas hoda po 10 kilometara