Regija
GRAD ŽUPANJA ZAPOSLIO I PRIPRAVNICU IZ BIH?

Miličević: Nije korektno podcjenjivati diplome fakulteta u Orašju
Objavljeno 14. siječnja, 2014.

ŽUPANJA – Nakon što je prije mjesec dana Grad Županja na stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa angažirao novu skupinu pripravnika s visokom i višom stručnom spremom, pojavila se informacija o kojoj danima bruji na nezavisnom gradskom portalu - da je među njima i osoba koja živi u bosanskoj Posavini, a u Županji ima samo fiktivno prebivalište. Građani su u komentarima sasuli drvlje i kamenje pitajući se kako je moguće da Grad angažira pripravnika iz druge države i zbog čega onda, ako je takva praksa u redu, i Orašje ne zapošljava pripravnike iz Županje. Gradonačelnik Davor Miličević jučer je u eteru lokalnog radija ustvrdio da mu je žao što se svaka pozitivna priča koja se pokrene u gradu uvijek okrene u nekom posve drugom smjeru.

Popis osoba sa završenom visokom i višom stručnom spremom koje su udovoljavale uvjetima za stručno osposobljavanje, pojasnio je Miličević, dobiven je sa Zavoda za zapošljavanje i na gradskim službama nije da provjeravaju vjerodostojnost osobnih isprava.

Osvrnuo i na sve učestalije objede koje se iznose na račun fakultetskih diploma stečenih u Orašju, koje djeluje pri Sveučilištu u Mostaru. Drži da je sramotno što se takve diplome u javnosti ne cijene i smatraju manje vrijednima od onih stečenih u Osijeku i Zagrebu. (M.L.O.)

Možda ste propustili...

NA ČELU DRUŠTVA OSTAJE MIROSLAV ŠIMIĆ

HKD Lisinski ove godine obilježava 135. obljetnicu

OSNOVCI NAUČILI KAKO SE MOŽE ZABAVITI I BEZ NAPREDNIH TEHNOLOGIJA

220 učenika izdržalo tjedan dana bez ekrana

Najčitanije iz rubrike