Regija
"NAJVAŽNIJA SPOREDNA STVAR" PRIVLAČI I DJEVOJČICE

Županjke poručuju: Nogomet je sport i za cure
Objavljeno 14. siječnja, 2014.

ŽUPANJA - Kada su prošloga ljeta županjske djevojke i djevojčice čule da se na stadionu Prvog igranja nogometa okupljaju i počinju trenirati nogometašice, mnoge su pohrlile vidjeti što se događa.

- Nisam baš prva bila, ali čim sam čula da ima ženski nogometni klub, pridružila sam se. Odmalena sam htjela trenirati nogomet, moj brat je trenirao košarku, a meni se nogomet uvijek sviđao - kaže jedna od nogometašica u NK “Graničar”, Tena Huber, oduševljena što ih se u ženskom nogometu okupilo više od tridesetak. Tena se nada kako će se klub proširiti, a posljednje utakmice koje su revijalno odigrale na dva turnira u sportskoj dvorani Škole Ivana Kozarca pokazale su da Županjci žele podržati ženski nogomet. I njezine prijateljice slično promišljanju, a jedna od njih ističe kako trenira radi rekreacije i kako bi zajedno svima pokazale da je nogomet sport i za cure.

- Treba što više sporta i u dvorani nam je publika pokazala kako nas podržava. Sada je jedini problem što je zima i u dvorani nema dovoljno termina - ispričale su nam županjske nogometašice.

A da u NK “Graničar” imaju veliku podršku potvrđuje i predsjednik kluba i gradonačelnik Županje Davor Miličević kojemu je, priznaje, jako drago što je ženski nogomet zaživio u Županji.

- Za grad prve nogometne lopte još jedna selekcija je vrlo zanimljiva. Dolazile su ljetos na treninge i djevojčice iz susjednih mjesta i jako je lijepo vidjeti mnoštvo djevojaka i djevojčica koje vrijedno i zdušno treniraju - istaknuo je Miličević.

Trener ženske nogometne selekcije Tomislav Pejić nedavno je na dva malonogometna turnira izveo ekipe na parket u dvorani Škole Ivana Kozarca, a nogometašice, oduševljene utakmicama, ipak su priznale: lakše je na travnjaku, u kopačkama, negoli na parketu sportske dvorane. Zato s nestrpljenjem i očekuju, kako je kazala Tena Huber, da prođe hladno vrijeme i da se nastave družiti, zabavljati i vrijedno trenirani nogomet na svome stadionu Prvog igranja nogometa. Sada ovaj grad koji je kolijevka nogometa u Hrvatskoj koja napokon ima i ženski nogometni klub.Z.Knežević

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana