Regija
"NAJVAŽNIJA SPOREDNA STVAR" PRIVLAČI I DJEVOJČICE

Županjke poručuju: Nogomet je sport i za cure
Objavljeno 14. siječnja, 2014.

ŽUPANJA - Kada su prošloga ljeta županjske djevojke i djevojčice čule da se na stadionu Prvog igranja nogometa okupljaju i počinju trenirati nogometašice, mnoge su pohrlile vidjeti što se događa.

- Nisam baš prva bila, ali čim sam čula da ima ženski nogometni klub, pridružila sam se. Odmalena sam htjela trenirati nogomet, moj brat je trenirao košarku, a meni se nogomet uvijek sviđao - kaže jedna od nogometašica u NK “Graničar”, Tena Huber, oduševljena što ih se u ženskom nogometu okupilo više od tridesetak. Tena se nada kako će se klub proširiti, a posljednje utakmice koje su revijalno odigrale na dva turnira u sportskoj dvorani Škole Ivana Kozarca pokazale su da Županjci žele podržati ženski nogomet. I njezine prijateljice slično promišljanju, a jedna od njih ističe kako trenira radi rekreacije i kako bi zajedno svima pokazale da je nogomet sport i za cure.

- Treba što više sporta i u dvorani nam je publika pokazala kako nas podržava. Sada je jedini problem što je zima i u dvorani nema dovoljno termina - ispričale su nam županjske nogometašice.

A da u NK “Graničar” imaju veliku podršku potvrđuje i predsjednik kluba i gradonačelnik Županje Davor Miličević kojemu je, priznaje, jako drago što je ženski nogomet zaživio u Županji.

- Za grad prve nogometne lopte još jedna selekcija je vrlo zanimljiva. Dolazile su ljetos na treninge i djevojčice iz susjednih mjesta i jako je lijepo vidjeti mnoštvo djevojaka i djevojčica koje vrijedno i zdušno treniraju - istaknuo je Miličević.

Trener ženske nogometne selekcije Tomislav Pejić nedavno je na dva malonogometna turnira izveo ekipe na parket u dvorani Škole Ivana Kozarca, a nogometašice, oduševljene utakmicama, ipak su priznale: lakše je na travnjaku, u kopačkama, negoli na parketu sportske dvorane. Zato s nestrpljenjem i očekuju, kako je kazala Tena Huber, da prođe hladno vrijeme i da se nastave družiti, zabavljati i vrijedno trenirani nogomet na svome stadionu Prvog igranja nogometa. Sada ovaj grad koji je kolijevka nogometa u Hrvatskoj koja napokon ima i ženski nogometni klub.Z.Knežević

Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENA DRUGA PJESNIČKA ZBIRKA

’’Študiranja gospoje Šokice’’ Sandre Kopić

ULAGANJE OD 570.000 EURA

Nove prostorije za NK Šipovac

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

Najčitanije iz rubrike