Regija
HUMANITARNI LOV

Lovci požeškog društva Jelen ulovili divljač za pučku kuhinju Caritasa
Objavljeno 10. prosinca, 2013.

LEŠTAT – Požeško Lovačko društvo Jelen organizira tradicionalno pred božićne blagdane humanitarni lov, a ulovljenu divljač daruje pučkoj kuhinji.

– Na taj dan u lov zovemo goste, obrtnike i gospodarstvenike s područja Požeštine i šire koji pomažu naše lovačko društvo. Naš veliki doprinos je kada ovdje u vrijeme hodočašća u Voćin organiziramo odmorište i okrjepu za hodočasnike, a u tome nam sponzorstvom pomažu brojne tvrtke. Danas se odazvalo 40 gostiju, od Grada Zagreba, Virovitičko-podravske županije, Bjelogorsko-bilogorske županije i cijele Požeštine, što znači 40 pušaka, a članovi našeg društva organizirali su dva prigona i logistiku u lovu. Lovu se pridružio i general Mladen Markač, predsjednici Lovačkog saveza Virovitičke i Požeške županije, Miroslav Vuleta i Zdravko Vujnović, požeški župan Alojz Tomašević i saborski zastupnik Franjo Lucić – rekao je predsjednik LD-a Jelen Boris Janić.

Janić je zadovoljan lovom, posebno drugim prigonom, kada su odstrijeljene četiri divlje svinje, a još dvije u prvom jutarnjem prigonu. Tako će se osigurati dovoljno mesa divljači za predblagdanske obroke u pučkoj kuhinji Caritasa Požeške biskupije.

Kako se lov odvijao od Leštata do repetitorske postaje u predjelu Ravne gore, u šumama s 20 centimetara snijega, izmorenim lovcima koji su se vratili tek u sumrak prijao je vrući čobanac od divljači koji je odlično pripremio Mario Čačić sa svojim mladim pomagačima pripravnicima. Uz odličnu hranu i piće uvijek ide i dobra pjesma, za koju je bio zadužen Tamburaški sastav Naša grana.(AGM)

Možda ste propustili...

KRAJNJI JE ROK ZA PROVEDBU PROJEKTA 4. LIPNJA 2025.

Gradit će se reciklažno dvorište

MAJA DOMNJAK-LELIĆ TRČI MARATONE

Osvojila Amsterdam i Pariz, želi i New York

Najčitanije iz rubrike