Osijek
EUROPSKI USPJEH OSJEČKOG MEDIČARA

Nagrada za najljepšu izjavu ljubavi:
Licitar obrta “Blažeković”
osvojio srce Bruxellesa
Objavljeno 25. studenog, 2013.
Licitarsko srce pobijedilo je u kategoriji - folklor

U lipnju je u Bruxellesu na inicijativu ministarstva kulture Federacije Valonija - Bruxelles otvoren natječaj "Bruxelles je t'aime" - “Volim Brisel”, na kojemu je cijela Europa bila pozvana na svoj umjetnički način, bilo profesionalno ili amaterski izraziti svoju naklonost prema ovom najvećem belgijskom gradu, ali i neslužbenom glavnom gradu Europske unije.

Nakon što su polovinom mjeseca objavljeni pobjednici, lijepa vijest stiže na adresu osječkih obrtnika medičara i voskara Blažeković. Josip Ranogajec, uz suprugu Antoniju suvlasnik ovog jednog od najstarijih osječkih obrta osvojio je nagradu za najljepšu i najuspješniju izjavu ljubavi Bruxellesu u kategoriji - folklor!

Nagradu na izložbi u Bruxellesu, u Centru kulture, na kojoj je nagrađeno 13 autora u ime Ranogajeca je preuzelo naše veleposlanstvo vanjskih poslova, a u njihovom priopćenju ističu kako je na toj svečanosti među brojnim uzvanicima bila i Fadile Laanan, ministrica kulture, audiovizualnih medija, zdravlja i jednakih šansi u Federaciji Valonija - Bruxelles International.

Josip Ranogajec nije mogao nazočiti dodjeli nagrade, ali će to popraviti ovog tjedna, naime imat će priliku vijećnicima Europske unije održati prezentaciju o svojoj djelatnosti.

- Izuzetna mi je čast što će moj rad, a tako i dio hrvatske nematerijalne kulturne baštine, na ovaj način biti predstavljen u Bruxellesu, ovim putem želim zahvaliti organizatoru ovog lijepog projekta što će moj rad biti predstavljen kao jedan od najuspješnijih - kaže Ranogajec.

Antonija i Josip još jednom su tako uspjeli pokazati kako licitarsko srce i dalje, unatoč višestoljetnoj tradiciji uspješno predstavlja simbol ljubavi i darivanja dragih osoba. Za njih je ovo najbolji način zaključivanja 60. godine postojanja obrta Blažeković.

Dario KUŠTRO
IZLOŽENI DO KRAJA MJESECA

Pobjednički radovi autora, njih ukupno trinaest, koji su kroz fotografije, crteže, video ili pjesme izjavili ljubav prema ovom gradu, bit će izloženi do 30. studenog. Na natječaj je stiglo 150 radova u četiri kategorije - okrug Bruxelles, njegovi ljudi, gastronomija i folklor.

Možda ste propustili...

TRGOVINE KOJE RADE 28. TRAVNJA

Gdje kupovati ove nedjelje?

UČENICI “RUĐERICE” IZLAŽU U GISKO-U

Umjetna inteligencija u srednjoškolskoj lektiri

VELIK JE IZBOR RAJČICE, PAPRIKE, TIKVICA...

Na glavnoj tržnici vlada prava pomama za sadnicama povrća

Najčitanije iz rubrike