Regija
“LEPTIRIĆIMA” KUNA OD SVAKOG LAMPIONA

Zapali svijeću za vukovarsku prošlost - uloži u vukovarsku budućnost
Objavljeno 8. studenog, 2013.

VUKOVAR - Vukovarski lampion, nastao prema ideji Vedrana Barića i ove će godine zasvijetliti na mnogim prozorima i uz ceste, a dio sredstava prikupljenih prodajom lampiona bit će doniran Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju “Vukovarski leptirići”. Osječanina Vedrana ljubav, a u konačnici i brak, odveli su u Vukovar, a teška priča ovog grada motivirala ga je da i sam pokuša nešto učiniti za stanovnike Vukovara.

- Grad Vukovar nosi svoju tešku priču koje se prisjećamo svake godine 18. studenoga. Hrvatsku tada preplave stotine tisuća lampiona koji se pale u znak sjećanja na Grad Heroj, što pokazuje koliki značaj ovaj grad ima za cijelu Hrvatsku. Paliti lampion za Vukovar upravo je to ono što želimo, da svaki kupljeni i zapaljeni lampion za Vukovar ima konkretnu korist za ljude ovoga grada te da svaki lampion zapaljen za Vukovar bar malo pridonese boljoj budućnosti. „ZAPAMTITE VUKOVAR“ - poruka je koju ovaj lampion nosi u svom podnožju, koji sa svojim zorno prikazanim ranama u potpunosti svijetli za žrtvu Vukovara u Domovinskom ratu. Međutim, pamtiti nije dovoljno za Vukovarce koji i 22 godine nakon rata žive bogati, ali samo ponosom. Pored ruku prijateljstava, sjećanja i posjeta na taj dan, Vukovar nastavlja živjeti i ostala teška 364 dana. Na razmišljanje kome pomoći ove godine, nije bilo teško naći odgovor. Vukovarski leptirići oni su koji najviše trebaju našu pomoć, djeca koja su u potpunosti oslonjena na sposobnost i financijsku mogućnost svojih roditelja, dio je priče o lampionu i suradnji s “leptirićima” pod motom “Zapali svijeću za vukovarsku prošlost - uloži u vukovarsku budućnost” - kaže Vedran.

Ove godine krenula je i distribucija lampiona prema trgovačkim centrima. Tako se, osim direktnom narudžbom od proizvođača Vu Lux-a, lampion može kupiti i u prodavaonicama Bose, Veleprometa ili Vinkoproma, a iduće godine vjerojatno i na policama trgovačkih centara diljem Hrvatske.I.Sekol

4.000 lampiona u Osijeku

Lampioni u obliku vodotornja u velikom će broju zasjati uz Vukovarsku ulicu u Osijeku, jer je dogovorena kupovina 4.000 komada koje će osnovnoškolci simbolično zapaliti u Vukovarskoj ulici. Vedran Barić ovu je ideju realizirao u suradnji s Gradom nakon razgovora s gradonačelnikom Ivicom Vrkićem, koji je podržao zaokruživanje simbolične priče s vukovarskim lampionima u Vukovarskoj ulici za pomoć udruzi iz herojskog grada.

Možda ste propustili...

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

Najčitanije iz rubrike