Regija
SREDDNJOŠKOLCI POMAŽU KOMUNALCU

U Županji počela sadnja maćuhica, tulipana, narcisa i zumbula
Objavljeno 23. listopada, 2013.

ŽUPANJA - Zahvaljujući trudu djelatnika Komunalca te požrtvovnom radu učenika Obrtničko-industrijske škole, i ove su jeseni u Vrtnom centru komunalne tvrtke uzgojene brojne nove cvjetne vrste.

- Imamo više od 15 vrsta maćuhica, među kojima su novost i hit viseće maćuhice - saznajemo od Lidije Knežević, voditeljice u Vrtnom centru županjskog Komunalca.

Praktični dio nastave i ove školske godine u Vrtnom centru obavljaju budući poljoprivredni tehničari-fitofarmaceuti, kojima je to, ističu, veliko zadovoljstvo. A da su cvjetne vrste uzgojene u ovome plasteniku izvrsne, svjedoči i sadnja maćuhica u gredicama usred Županje.

- Počela je sadnja maćuhica, a nastavljamo sa sadnjom lukovica tulipana, narcisa i zumbula - ističe Manda Đurić, rukovoditelj u Komunalcu.

Tehnička služba čistoće brine se da svaka cvjetna gredica u gradu dobije novi izgled, pa su ove jeseni zablistale i krizanteme i druga multiflora. A koliko se u Vrtnome centru brinu o svakom detalju te se trude svojim radom, umijećem i znanjem za svako godišnje doba prirediti nove cvjetne vrste, građani se mogu, ističe Đurić, i sami uvjeriti ako ih posjete.

- Naš Vrtni centar nije samo mjesto na kojemu se cvijeće uzgaja. To je proces u kojemu je svaki trenutak isplaniran i u kojemu se zna tko što radi. Uz našu pripravnicu, zatim dugogodišnju djelatnicu Snježanu, kao i voditeljicu Lidiju, građani mogu dobiti i stručne savjete. A učenici, fitofarmaceuti, sigurno je, usvajaju nova znanja zahvaljujući svojoj školi i svojim profesoricama. Uspjeh je zajamčen - naglašavaju u županjskom Komunalcu.Z.Knežević

Možda ste propustili...

PROJEKT "VUKOVARSKIH LEPTIRIĆA" I UDRUGE "ZLATNI DANI" IZ ŠTITARA

Pomoć mladima, roditeljima i stručnjacima

NAKON PROŠIRENJA ZA 111 HEKTARA

Smart zona Zalužje za nove tvrtke i zaposlenike

DRENOVČANI RAZMATRAJU I DRUGE OPCIJE

Gunja i Drenovci ipak bez zajedničkog TZ-a?

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POTPISAN UGOVOR S IZVOĐAČIMA

Radovi na regulaciji desne
obale Dunava vrijedni 47 mil. kuna

2

DRENOVČANI RAZMATRAJU I DRUGE OPCIJE

Gunja i Drenovci ipak
bez zajedničkog TZ-a?

3

U MIMOHODU ĆE BITI VIŠE OD 75 KUD-OVA I TRIDESETAK ZAPREGA

Vinkovačke jeseni od 9. do 18. rujna, otvara se i Bircuz