Osijek
POŽAR U TVRĐI

Izgorjela pečenjarnica Joze Trovača!
Objavljeno 19. listopada, 2013.
Vatra je uništila unutrašnjost pečenjarnice

Vatra je u samo nekoliko minuta jučer rano ujutro uništila unutrašnjost mobilne pečenjarnice osječke legende - Joze Trovača. Uoči izbijanja požara, 61-godišnji Jozo Jakobović završavao je noćnu “šihtu” i spremao se zaključati kamp-kućicu, kada se pojavio dim, a potom i vatra. Sve se, priča nam Jakobović, dogodilo u sekundi.

- Vrlo brzo sve je bilo puno dima i u plamenu. Nekako sam se ipak uspio izvući van i samo gledati kako vatra sve uništava - priča nam Jakobović, pritišćući cijelo vrijeme desnu šaku omotanu krpom. Plameni jezici opekli su mu ruku, no Jozo je za vatrogasne intervencije i potom policijskog očevida ostao uz svoju mobilnu kućicu. Iako u početku nije htio otići k liječniku, ipak su ga kasnije na to nagovorili, pa mu je ukazana liječnička pomoć.

Požar je izbio jučer oko 5.30 sati, a osječki vatrogasci dojavu da gori pečenjarnica na Trgu Svetog Trojstva u Tvrđi dobili su u 5.41 sat. Već za nekoliko minuta devet je vatrogasaca, s tri vozila, stiglo na požarište gdje ih je dočekala velika buktinja. Koliko je sve skupa bilo opasno pokazuje i činjenica da su se u pečenjarnici nalazile dvije plinske boce koje je požar također zahvatio.

- Kada smo stigli, vatra je već bila u razbuktaloj fazi. Ugasili smo požar i ohladili dvije plinske boce koje su se ondje nalazile - doznajemo od Franje Junušića, operativnog dežurnog Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek.

Mobilna pečenjarnica, odnosno preuređena kamp-kućica, nalazila se na svom starom mjestu na Trgu Svetog Trojstva u osječkoj Tvrđi, u blizini zgrade Rektorata.

Inače, Jozo Trovač “nahranio” je na tisuće mladih Osječana koji nakon noćnog života dobrano ogladne i u sitne sate stanu u red pred njegovom pečenjarnicom kako bi dobili vrući hamburger. Nikada mu posao nije teško padao, iako je to teški noćni rad. Nikada s posla nije izostajao, osim kada je bio bolestan, jer, kako i sam kaže, lijepo je biti među mladima kojima, mahom, poznaje i roditelje. Kod njega hamburgere kupuju i policajci koji se u Tvrđi nalaze kako bi razuzdanu mladež u noćnom provodu koliko-toliko držali pod kontrolom.

Hoće li u skorašnje vrijeme biti noćne brze hrane na središnjem trgu u Tvrđi? U kratkom razgovoru neposredno nakon požara, Jozo Trovač nam je poručio da će, unatoč ovoj nesreći, vrlo brzo hamburgeri opet zamirisati na trgu!

Sandra LACIĆ/Milan BUGARIĆ
Gdje ćemo sada po “hamburger sa svime”...

Iako će se svima koji nisu Osječani činiti pretjerano ovaj slučaj nazivati tragedijom, mlađi se sugrađani ne bi složili.

- Gotovo svaki put kada sam u Tvrđi, kupujem kod Joze njegov “hamburger sa svime” jer je odličan. Nadam se da će Jozo uskoro obnoviti kućicu, jer je ovo strašno, naravno ponajprije za njega, a potom i za sve mlade koji se redovito u noćnim satima kod njega hrane - kazala nam je 20-godišnja Osječanka.

POŽAR IZBIO IZMEĐU ROŠTILJA I PLINSKE BOCE

Kako doznajemo od Vesne Žnidarić Bolarić, iz PU osječko-baranjske, požar je najvjerojatnije izbio između roštilja i plinske boce, odnosno na crijevu koje ih je povezivalo.

- Slijedi daljnji rad na utvrđivanju činjenica, a materijalna će šteta biti naknadno utvrđena - kazali su nam u policiji.

Možda ste propustili...

KAD SE MALE RUKE SLOŽE - SVE SE MOŽE

Stambeni kontejner za baku Koviljku je stigao

TRAVANJ PROTEKAO U ZNAKU DJEČJE KNJIGE

Andersenove bajke ne blijede

OSIJEK DOMAĆIN PRVOG ECO CITY WASTE FESTA

I otpad može pružiti zabavu

Najčitanije iz rubrike