Regija
ZAHVALJUJUĆI BAZENIMA

Nakon 60 godina u Slavonskom Brodu ponovno radi plivački klub
Objavljeno 11. listopada, 2013.

SLAVONSKI BROD - Nakon 60 godina u Slavonskom Brodu ponovno funkcionira plivački klub, sada pod imenom Marsonia. Iako je osnovan prije godinu i pol dana, zahvaljujući nedavno otvorenim bazenima sada počinje prava plivačka obuka, podučavanje.

Novozaposleni u plivačkom klubu, kineziolozi, treneri Kristina Mijić i Ivan Bilić, vesele se podučavanju plivačkim tehnikama, očekujući da bi već dogodine talentiraniji mogli krenuti na natjecanja. Ovih dana počelo je upisivanje djece u školu plivanja i kondicijski treninzi.

- Imamo stotinjak upisanih te dvadesetak za obuku neplivača - kaže predsjednik kluba Zdravko Aladrović.

Kako bi pomogao savjetima, u rodni grad je jučer iz Zagreba došao i Pero Kuterovac, kondicijski trener hrvatske vaterpolske reprezentacije.

- Ovo je velik početak za razvoj plivačkog sporta u Brodu. Bazeni omogućavaju cjelogodišnje treninge, što je važno, jer bez kontinuiteta trening je rekreativne naravi. Pokušat ću napraviti sve da u Brodu taj sport zaživi. Napravio sam programe obuke neplivača i škole plivanja i model kluba razvoja plivačkog sporta, koji rado poklanjam svom gradu u nadi da će se ovdje regrutirati veliki plivači - rekao je Kuterovac.

Kako bi popularizirali nove bazene, od kojih je jedan prilagođen vaterpolu, očekuje se da će se jedan od sljedećih susreta svjetske lige (s Grčkom ili Mađarskom) odigrati u Brodu.M.Radošević

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike