Regija
DNEVNI BORAVAK U GUNJI

Radionice za djecu i stare
Objavljeno 10. listopada, 2013.

GUNJA – Svaki radni dan u lijepo uređenom prostoru Dnevnog boravka i pomoći u kući starijim osobama u Gunji donosi nova događanja. Tako je bilo i tijekom tri dana obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba.

– U prostoru za starije osobe bučnije je no obično. U posjet su im došli učenici OŠ Antuna i Stjepana Radića sa učiteljicama koje su osmislile više radionica za bake i djedove. Druženje s mladima pravi je melem našim korisnicima jer zajednički mogu realizirati puno toga, a i naučiti od mladih kako se što radi - kazala je Draženka Kelava, voditeljica programa Dnevni boravak, koji se skrbi za 211 starijih osoba, među kojima je 143 samaca, a ostalo su bračni parovi.

– Naša škola sudjeluje u svim akcijama starijih osoba i djece s posebnim potrebama. Kolegica Maša Budimski i ja smo došle s učenicima 2. i 4. razreda, tri smo se dana družili sa starijim osobama. Djeca su pisala sastavke o temi 'Moja baka' i 'Moj djed', koje su im pročitali i poklonili. Radili smo s njima čestitke tulipane tehnikom origami, imali smo radionice izrade pločica i broševa od gline; nakon pečenja smo ih obojili i poklonili. Imali smo i radionicu izrade sapuna, rad sa slamom koji sam naučila u Tavankutu i sada prenosim djeci i starijim osobama - kazala nam je Jelena Mičić, učiteljica. (S.B.)

Najčitanije iz rubrike