Regija

Dječji tjedan obilježit će u Požegi i Pleternici
Objavljeno 7. listopada, 2013.

POŽEGA/PLETERNICA – Danom otvorenih vrata Gradskog kazališta, koje će danas (7. listopada) dopodne posjetiti skupine djece iz svih gradskih dječjih vrtića, počet će obilježavanje Dječjeg tjedna u Požegi. Uz razgledanje prostorija, kostima i rekvizita, djeca će sudjelovati i u likovnim radionicama na kojima će kreativno na papir moći prenijeti svoje dojmove. Svečanost otvaranja Dječjeg tjedna održat će se u gradskoj pješačkoj zoni u srijedu, 9. listopada, u 10.30 sati nastupom predškolske i osnovnoškolske djece. S plesom i pjesmom nastupit će plesači Plesne radionice Ilijane Lončar, Plesnog studija Marine Mihelčić, Zbor Katoličke osnovne škole i mnogi drugi. Program će se nastaviti i u četvrtak prijepodne na Trgu Matka Peića.

Dan otvorenih vrata za djecu dječjih vrtića održat će se i u Plesnom studiju Marine Mihelčić, a tijekom posjeta predviđen je i edukativni obilazak stomatološke ordinacije. U četvrtak, 10. listopada, nastupom u pješačkoj zoni poruku odraslima zajednički će poslati učenici osnovnih škola Julija Kempfa, Dobriše Cesarića i Antuna Kanižlića, a u 13 sati u vijećnici gradske kuće održat će se sjednica Dječjeg gradskog vijeća. Nakon niza nastupa, radionica te kulturnih i sportskih priredbi plesnim koreografijama i zajedničkom pjesmom program će u pješačkoj zoni završiti u subotu, 12. listopada.

Dječji tjedan u Pleternici obilježit će se u srijedu, 9. listopada, s početkom u 10 sati. Povorka djece krenut će iz dvorišta OŠ fra Kaje Adžića prema gradskoj kući, u središtu grada, gdje će se održati i prigodni program. H.Kusik

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike