Regija
INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKA ŠKOLA SLATINA

Dan škole na dan oslobođenja vojarne
Objavljeno 18. rujna, 2013.

SLATINA – U sjećanje na 16. rujna 1991., kad su pripadnici 64. samostalnog bataljuna ZNG oslobodili slatinsku vojarnu, Industrijsko-obrtnička škola obilježava Dan škole. Prije osnivanja današnje škole, obrtnici su se tijekom 20. stoljeća u Slatini školovali u različitim odgojno-obrazovnim ustanovama, u skladu s vremenom i društveno-političkim prilikama. Bile su to Šegrtska škola, Škola učenika u privredi, Srednjoškolski centar Podravska Slatina, Srednjoškolski centar “Edvard Kardelj” i Srednja škola Marka Marulića, da bi podjelom te jedine srednje škole u Slatini i najveće takve ustanove u županiji 1. siječnja 2009. nastale Srednja škola Marka Marulića Slatina, a u obnovljenoj i dograđenoj vojarni Industrijsko-obrtnička škola.

Govoreći na obilježavanju Dana škole, ravnatelj Mladen Graovac istaknuo je da se u školi obrazuju učenici u devet obrazovnih područja za 15 zanimanja. Ove školske godine upisano je 117 učenika, a školu u 20 razrednih odjela pohađa 375 učenika.

Osim sportskim natjecanjima, Dan škole obilježen je radionicama, među kojima su i one na kojima su učenici i nastavnici izrađivali kartu svijeta salvetnom tehnikom, pripremali ekozimnicu po bakinim receptima, razmatrali primjenu moderne dijagnostike u automehanici, izrađivali domaći sapun ili proučavali načine iskorištavanja otpadnoga materijala u drvnoj industriji. Svečanosti u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina nazočili su gradonačelnik Ivan Roštaš, pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac, stručni suradnik HOK Županijske komore Franjo Petrić, članovi Školskog odbora, ravnatelji osnovnih i srednjih škola te učenici i nastavnici škole. P.Žarković

Najčitanije iz rubrike