Regija
U OSNOVNOJ ŠKOLI I SREDNJOŠKOLSKI ODJEL

U Pleternici prvi razred učenika Ekonomske škole
Objavljeno 8. rujna, 2013.

PLETERNICA – Zamjenik požeškog župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha, ravnateljica Ekonomske škole u Požegi Marinka Parac i gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić sa suradnicima posjetili su Osnovnu školu fra Kaje Adžića, u kojoj je početkom školske godine formiran dislocirani prvi razred srednjoškolaca požeške Ekonomske škole. Program nastave u zasebnom odjelu pohađa dvadesetak učenika, od kojih je većina s pleterničkog područja, iako ih nekoliko na nastavu u Pleternicu putuje i iz Slavonskog Broda, Nove Gradiške, Nove Kapele i Požege.

Prema riječima gradonačelnice Antonije Jozić, ovo je prva generacija učenika koji će srednju školu za zvanje upravnog referenta završiti u Pleternici. Već je pripremljena i sva projektna dokumentacija za rekonstrukciju jedne od zgrada u gradskom središtu gdje će za nekoliko godina biti suvremeno opremljena srednja škola. Kako je riječ o prvom dislociranom odjelu jedne od srednjoškolskih ustanova na području Požeške županije, riječi dobrodošlice učenicima je uputio i zamjenik župana Ferdinand Troha.

– Vjerujem da ćete vi koji ste na školovanje u Pleternicu došli iz drugih gradova i općina biti svojevrsni veleposlanici u svojim sredinama, iz kojih će se i ostali učenici odlučiti ovamo doći upisati u srednju školu. Iskreno se nadam da ćemo već sljedeće školske godine u pleterničkoj srednjoj školi imati još nekoliko razrednih odjela – rekao je zamjenik župana Troha. H.Kusik

Nagodinu bi se broj srednjoškolskih odjela mogao i povećati

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike