Regija
11 ZAPREGA I 28 JAHAČA NA “VUKOVARU U SRCU”

Birali najljepše i najbrže jahače, tekliče i zaprege
Objavljeno 26. kolovoza, 2013.

VUKOJEVCI - U organizaciji Konjogojske udruge Potkova Vukovar, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Vukovara Željka Sabe, održana je manifestacija “Vukovar u srcu”, na kojoj se okupilo 11 zaprega i 28 jahača. Stigle su zaprege iz Vinkovaca, Ernestinova, Popovca, Branjinog Vrha, Laslova, Iloka i Bijelog Brda, te jahači iz Retkovaca, Vinkovaca, Tenje, Čepina, Ivankova, Bogdanovaca, Bijelog Brda, Širokog Polja, Cerne i Laslova. Okićene zaprege s posadom, odjevenom u tradicijsko ruho kraja iz kojeg dolaze, predvođene konjanikom sa zastavom RH, te ostalim jahačima na kraju kolone, krenuli su s prostora udruge Potkova, te prošli vukovarskim ulicama pjevajući slavonske pjesme.

Iako ih je na povratku iz središta grada okupala ljetna kiša, nastavili su druženje i natjecanja. Vožene su utakmice brzine i preciznosti za zaprege, a jahači su se natjecali u tekličkom jahanju. Sve nazočne pozdravio je gradonačelnik Vukovara Željko Sabo, zahvalio Potkovi na organiziranju ovakve manifestacije, te im obećao daljnju potporu.

Komisija, koju su činili Ilija Škorić – dopredsjednik Konjičke udruge Ivankovo, Josip Šumiga iz Vukovara, te Ljiljana Blagojević, predsjednica Konjogojske udruge “Dorat” Vukojevci - izabrala je najljepše zaprege. Kao najljepši jahač izabran je Josip Mihaljević iz Tenje, a najljepša jahačica je Ana Kovačević. Pokal su dobili i najstariji i najmlađi jahač. U utakmici preciznosti prvo mjesto pripalo je Darku Čeliku-Čarugi iz Ernestinova, drugi je bio Ivan Gajšek iz Branjinog Vrha, a treće mjesto osvojio je Ivan Deže. U utakmici brzine prvo mjesto osvojio je Ivan Đurasović, drugo mjesto Zlatko Zajac, a treći je bio Ivan Deže. Tomislav Mak iz Čepina bio je najbolji u tekličkom jahanju, a slijedili su ga Ivan Deže i Ivan Alatrović.

Druženje je potom nastavljeno u šatoru, na prostoru udruge, uz tamburaše, i potrajalo je duboko u noć. S.Kadić

Možda ste propustili...

BARANJSKA BICIKLIJADA

U subotu starta 8. Deer & Bike

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

Najčitanije iz rubrike