Novosti
OPTUŽBE ZA MITO U VUKOVARU

Marija Budimir: Sabu ću prijaviti nakon godišnjeg
Objavljeno 3. kolovoza, 2013.

Vezani članci

GRADONAČELNIK VUKOVARA NEGIRA PROTUZAKONITOSTI

Sabo: Snimka je nakon mjesec dana montaže možda osvanula kod Karamarka i Brkića

ZAGREB - "Gradonačelnik Vukovara SDP-ov Željko Sabo nudio mi je mito za mandat kako bih postala 13. ruka koalicije SDP SDSS", tvrdi to HDZ-ova vijećnica Marija Budimir, navodeći da je odbila pristati na nemoralnu ponudu...
Sabo, čiji komentar teških optužbi zasad nismo uspjeli dobiti, rekao joj je, tvrdi Budimir, da ima sponzore koji mogu osigurati novac. "Samo reci iznos, 50, 20, 10 tisuća kuna, rekao je", ispričala je HDZ-ova vijećnica u Vukovaru za Media servis.
Dodaje da su razgovarali tri puta. Diktafonom je snimila razgovor u Gradskoj upravi 3. srpnja. Na naše pitanje je li snimku koja je dospjela u medije proslijedila USKOK-u i policiji, a Sabu prijavila zbog kaznenog djela nuđenja mita, Budimir je odgovorila niječno. Pojasnila je i zašto.
"Ne, još uvijek ne. Prijavit ću policiji i USKOK-u. Gledajte, ja sam na godišnjem između ostalog. Imam bolesno dijete i moji su prioriteti su malo drugačiji", rekla je Budimir. Kaže, o cijelom slučaju nije razgovarala s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, niti joj je on nešto sugerirao.
"a kao svaki građanin odgovorno mislim da meni nitko ne treba reći što je moja dužnost. Izabrana sam kao građanin jedne stranke, bilo koje stranke, mislim da bi svaki građanin koji se bavi politikom trebao znati što mu je građanska i moralna dužnost", kazala je Budimir. I najavila da sve namjerava prijaviti nadležnim institucijama nakon godišnjeg odmora, ne precizirajući kada se prijava može očekivati.
"Moj godišnji je moja privatna stvar. Bit će prijavljeno kad bude trebalo", zaključila je Budimir.
Media servis

Možda ste propustili...