Novosti
VUKOVARSKI ODBOR SDP-A PODNIO NEOPOZIVE OSTAVKE

“Prevareni smo, Grbin
je na duže razdoblje
predao Vukovar desnici”
Objavljeno 15. svibnja, 2024.
Grbin: Nije mi drago zbog ostavki vukovarskih SDP-ovaca, ali stranka ide dalje
Vukovarska gradska organizacija SDP-a poslala je dopis predsjedniku te stranke Peđi Grbinu i predsjedništvu SDP-a u kojem navode kako je situacija u vukovarskom SDP-u godinama izazovna i teška, a neke odluke koje se danas donose imat će dugoročne posljedice. Istaknuli su kako su u pripremama za parlamentarne izbore bili izuzetno motivirani i aktivni u izbornoj kampanji, okupljajući i radeći za stranku. “Unutar stranke dobro je poznata činjenica da je predsjednik Peđa Grbin dao svoju riječ Biljani Gaći, predsjednici SDP-a Vukovar, potpredsjednici SDP-a Vukovarsko-srijemske županije i članici Predsjedništva SDP-a Hrvatske te dugogodišnjoj aktivnoj članici koja je to svojim radom i trudom zaslužila i prije, kako će upravo ona biti izravna zamjena za mandat Predraga Freda Matića. Istu riječ dao je i Predragu Fredu Matiću, SDP-ovu zastupniku u Europskom parlamentu i članu Predsjedništva SDP-a Hrvatske, koji nam je to javno rekao 9. svibnja u stranačkim prostorijama SDP-a Vukovar na dan obilježavanja Dana Europe i druženju s članstvom. Smatrajući kako će SDP Vukovar nakon izbora konačno imati predstavnicu u Hrvatskom saboru, bilo nam je drago vidjeti da se cijeni trud naše gradske organizacije te će Vukovarci koji vjeruju u ljevicu biti adekvatno zastupljeni. Šokirani i duboko razočarani činjenicom da je predsjednik stranke prekršio prethodno spomenuti usmeni dogovor i pokazao kako se ne drži dane riječi time što donosi odluku da se iduća po redu na listi, Biljana Gaća, preskače, ističemo da je ovo ogroman udarac cijeloj našoj organizaciji”, navode u dopisu vukovarski SDP-ovci, dodajući kako su svjesni činjenice da predsjednik prema Statutu može samostalno donositi takve odluke.

Upozorili su kako takve odluke imaju i svoje posljedice koje su puno dublje nego što se na prvu može vidjeti i razumjeti. Ustvrdili su kako je takvom odlukom Grbin na duže razdoblje predao Vukovar desnici, jer su iz toga grada u Hrvatski sabor ušla četiri zastupnika iz stranaka desnice, a s lijevog spektra ni jedan. “Vukovar nije bilo koji grad, Vukovar ima simboliku, Vukovar ima težinu i biti SDP-ovac u Vukovaru potpuno je drukčije nego bilo gdje dalje u Hrvatskoj, to vam odgovorno tvrdimo upravo mi koji ovdje živimo i djelujemo godinama. Jako nam je žao što se ovom odlukom ugasio plamen istinske socijaldemokracije u Vukovaru koji smo svim snagama i, unatoč teškim uvjetima u gradu, održavali i čuvali. Duboko razočarani i prevareni, kao izabrane članice i članovi Gradskog odbora Gradske organizacije SDP-a Vukovar dajemo neopozive ostavke na sve stranačke funkcije”, stoji u dopisu vukovarskog SDP-a. D.Korpoš

Grbin: Nije mi drago zbog ostavki vukovarskih SDP-ovaca, ali stranka ide dalje


Predsjednik SDP-a Peđa Grbin rekao je u srijedu da mu nije drago što je 13-ero vukovarskih SDP-ovaca podnijelo ostavke na stranačke dužnosti, razočarani što će u Sabor umjesto Biljane Gaća ući Marko Krička, ali i poručio da stranka ide dalje.

 
Upitan je li obećao Gaći da će ući u Sabor kao zamjena Matiću, kazao je da u to neće ulaziti.

Pojasnio je tek da se za Kričku umjesto za Gaću odlučio, iako je bila sljedeća na listi i dobila puno više glasova od Kričke, zato što je glavni tajnik stranke, što je važna dužnost za funkcioniranje stranke, a o detaljima će, napominje, razgovarati na Predsjedništvu i Glavnom odboru.

Na tvrdnje razočaranih vukovarskih SDP-ovaca da je time 'prepustio Vukovar desnici', Grbin je rekao da je proces kojim je Vukovar prešao desnici započeo davno prije.

„Marko Krička, ako bude ostao u Hrvatskom saboru, tu će dužnost dobro obavljati”, ocijenio je, pojasnivši da se taj 'ako' odnosi i na njega jer, kaže, ovaj saziv može prestati i u petak, ako se Vlada ne konstituira.

Možda ste propustili...

DRŽAVNU MATURU IMA PRAVO PISATI 29.597 PRISTUPNIKA IZ 27 PREDMETA

Glavni dio državne mature krenuo ispitom iz engleskog jezika

NA UNUTARSTRANAČKIM IZBORIMA NEĆE SE KANDIDIRATI NITI ZA JEDNU FUNKCIJU

Grbin: Više neću biti predsjednik SDP-a

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KRIM-SLUŽBENIK UDALJEN IZ SLUŽBE

Vozio pijan auto PU vukovarsko-srijemske

2

PUTNICI LANI POTROŠILI 2,6 MLRD. EURA

Polovina stanovnika Hrvatske nije putovala

3

KRIMIĆI SU NAJPOPULARNIJI, ALI ZATVORENICI NISU ISKLJUČIVI

Što se čita u zatvorima? Od Biblije i “Proklete avlije” do Franje Tuđmana i Suzane Rog