Novosti
ČLAN PREDSJEDNIŠTVA DOMOVINSKOG POKRETA

Bartulica: Podrška Vladi nije bezuvjetna, dok se ne definira program
Objavljeno 11. svibnja, 2024.

OSIJEK - Član predsjedništva Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica izjavio je u subotu kako ne može reći da buduća Vlada ima bezuvjetnu podršku, dok ne bude definiran njezin program i što će provoditi u sljedećem razdoblju.

Uoči ovogodišnjeg Hoda za život u Osijeku Bartulica je izjavio novinarima kako je dobio puno poruka podrške od pojedinaca u HDZ-u za svoju inicijativu o osnivanju muzeja žrtava komunizma.

Mislim da se radi o jako važnoj temi. Ponovit ću da Hrvatska, za razliku od drugih zemalja u srednjoj Europi, nije provela lustraciju, i mislim da je ovo minimum, jer je važno da mladi naraštaji imaju mjesto gdje se mogu upoznati s onim što su komunisti radili, rekao je Bartulica.

Na pitanje novinara kako će se postaviti bude li mu uskraćen taj uvjet, Bartulica je ponovio kako mu je najbitniji sadržaj, a ne forma.

Plenković je osigurao formalni dio, ali dok ne vidim točno što će buduća Vlada provoditi u sljedećem razdoblju, ne mogu reći da ima bezuvjetnu podršku. Ja ću do kraja inzistirati na svojim zahtjevima, imam signala iz HDZ-a da imaju razumijevanja i da to podržavaju, ali vidjet ćemo kako će na kraju taj program Vlade izgledati, poručio je Bartulica.

Ističe kako je razgovarao sa svojim stranačkim kolegama te da su znali da će javno iznijeti neka svoja stajališta. Idemo dalje, kompaktni smo, ali važniji dio posla tek predstoji. Vladin program je ono najvažnije i definirat će što će se konkretno raditi u sljedećem mandatu, rekao je.

Na pitanje novinara hoće li inzistirati na nekim zakonskim promjenama koje se odnose na regulaciju pobačaja, Bartulica je odgovorio da je to još otvoreno pitanje i smatra da ono nije na dobar način regulirano u Hrvatskoj.

HDZ nije imao hrabrosti ulaziti u tu temu i kao demokršćanska stranka moraju odgovoriti zašto. Ja ne odustajem od svojih uvjerenja jer svako ljudsko biće ima pravo na život, a nerođena djeca najranjivija su skupina u Hrvatskoj, istaknuo je Bartulica.

(Hina)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BIT ĆE TO PRVI CJELOVITI CENTAR ZA GOSPODARENJE OTPADOM

Gradit će se prva domaća energana koja pretvara mulj i blato u energiju

2

HRVATSKE ZRAČNE LUKE BILJEŽE SVE BOLJE REZULTATE

Na Klisi četiri puta više putnika nego na Krku

3

FOKUS NA INOVATIVNE TEHNOLOGIJE

Perspektiva je da osječki IT sektor bude još uspješniji