Regija
11. NATJECANJE ORAČA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE ODRŽANO JE NA IMANJU OPG-A BRČIĆ U VRBANJI

Najorači Josip Vinković i Luka Matajić
Objavljeno 15. srpnja, 2013.

VRBANJA – Na 11. natjecanju orača Vukovarsko-srijemske županije u kategoriji plugova ravnjaka prvo je mjesto osvojio Luka Matajić iz Drenovaca sa 112,33 bodova, drugi je bio Đuro Lešić iz Bošnjaka s 83,33 boda, a treći Ivan Jovanovac iz Bošnjaka s 82,83 boda. Slijede: 4. Aleksandar Trifunović iz Tovarnika, 5. Igor Živković iz Retkovaca, 6. Antun Golubičić iz Đurića i 7. Zlatko Polančec iz Rajeva Sela.

Pobjednik u natjecanju pluga premetnjaka prošlogodišnji je prvak Josip Vinković iz Bošnjaka sa 86,33 boda, a drugi je bio Franjo Zetović iz Retkovaca sa 72 boda.

Natjecanje u dvije kategorije - plugovi ravnjaci i premetnjaci - na imanju OPG-a Brčić u Vrbanji organizirali su Udruga natjecatelja u oranju, Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj, Poljoprivredno savjetodavna služba Vukovarsko-srijemske županije i Općina Vrbanja.

Sudionike, gledatelje i goste pozdravio je Ivica Sep, načelnik općine Vrbanja, a natjecanje je otvorio Zdravko Kelić, zamjenik župana. Glavni sponzor natjecanja, Lateran Vinkovci, za prva tri mjesta darovao je poklon-bonove, a organizatori za osvojeno prvo mjesto prijelazni pehar i pravo nastupa na državnom natjecanju. Za prva tri mjesta uručene su i plakete - zlatna, srebrna i brončana.

– Prvo mjesto laska, no više bih volio da je konkurencija bila brojnija. Kada sam počeo, bio sam treći i ovo mi je treći put zaredom prvo mjesto. Ovo mi natjecanje pomaže za bolje rezultate i na mom OPG-u, gdje obrađujem 115 jutara zemlje i uzgajam 100 junaca i 100 svinja - rekao je prvak s plugom premetnjakom Josip Vinković.

Svoj peti uspjeh ostvario je Luka Matajić, orač iz Drenovaca:

- Ovo je moj život, hobi i profesija. Volim zemlju i oranje. U obitelji obrađujemo 100 hektara, sijemo soju i pšenicu. Pripremao sam se za ovo, a to ću činiti i za državno natjecanje orača - rekao je Matajić.

Dok se natjecanje orača održavalo u Vrbanji, u Kanadi je naša reprezentacija branila boje Hrvatske na Svjetskom natjecanju orača. Inače, 11. prvenstvo orača Hrvatske bit će 31. kolovoza u Brodsko-posavskoj županiji, u općini Donji Andrijevci. S.Bogutovac

Malo natjecatelja

– Očekivali smo da će biti više natjecatelja, neki su, iako prijavljeni, odustali zbog njima poznatih razloga. Sudjelovalo je devet orača: u kategoriji plugovi ravnjaci sedam i dva u kategoriji plugovi premetnjaci. Učinak orača vrednovali su certificirani suci Dario Đurđević, Željko Kucjenić iz Slavonskog Broda i prof. Željko Takšić iz Vinkovaca - kazao je Đuro Cerovčec, predsjednik Udruge orača VSŽ-a.

Možda ste propustili...

ŽUPANIJA LIDER PO IZDVAJANJU

Za obitelj i djecu 10 eura po stanovniku

PRVA NA PODRUČJU VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE

Zvjezdarnica u Drenovcima

OSNOVNA ŠKOLA DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA

Čestitka učenika za Dan planeta Zemlje

Najčitanije iz rubrike