Regija
NAJMLAĐI GRAD U RH, OTOK, SLAVIO SVOJ DAN

Povelju o prijateljstvu
potpisali s Vodnjanom
Objavljeno 14. srpnja, 2013.

OTOK - Najmlađi grad u Hrvatskoj, Otok, proslavio je sedmi put svoj dan. Gradski dužnosnici, predvođeni predsjednikom Gradskoga vijeća Stjepanom Topalovićem i gradonačelnikom Josipom Šarićem, položili su vijenac u spomen-parku na gradskom trgu svim nedužnim žrtvama iz Domovinskoga rata. Unatoč teškoj financijskoj situaciji u kojem se našao veći dio Hrvatske, u Otok se i dalje ulaže, a svečana sjednica Gradskoga vijeća bila je prilika sagledati učinjeno te najaviti nove inevsticije. Dio svečanog programa održan je i u novootvorenoj poslovnici Erste banke u središtu grada, koja, prema riječima domaćina, veliku brigu vodi o lokalnoj zajednici. A Banka je to dokazala i u Otoku, gdje je na prigodnoj svečanosti uručila novčane donacije za tri udruge.

Predstavnici Grada i Županije u sklopu programa obilježavanja obišli su i novootvorenu ispostavu hitne medicine, koja, prema riječima gradonačelnika Šarića, na tom području ima iznimno značenje. Održana je i svečana sjednica Gradskoga vijeća u dvorani doma kulture, a gradonačelnik Otoka Josip Šarić i gradonačelnik Vodnjana, u Istri, Claudio Vitasović potpisali su povelju o prijateljstvu i suradnji.

Koncert ove godine nije održan, nego je gradska vlast uplatila 10.000 kuna u humanitarne svrhe, obitelji Batista iz Komletinaca. (R.M.)

Možda ste propustili...

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

Najčitanije iz rubrike